diumenge, 16 de gener del 2011

Què està passant !?

Cada dia em fa més por obrir la pagina dela federació i mirar el calendari de carreres. El primer dia que hi vaig fer un cop d'ull vaig comprovar que hi havien menys curses que enguany. Em va entristir no veure la carrera de Navàs, una carrera molt maca, també faltava castelloli, Vinyols, una carrera preciosa. I just aquesta setmana les torno a revisar i m'enduc una trista sorpresa, el Gran Premi Inaguració suspès!! No m'ho podia creure, vaig sortir de la pagina i vaig tornar a entrar amb la falsa esperança que hagues estat una al.lucinació. NO. En els ultims anys em perdut carreres com la de Piera, una gran volta com Lleida i així, i desgraciadament, un llarg etcetera. Aquest any em vaig endur una grata sorpresa al comprovar que per fi la fede es modernitzava i es podien fer les llicències on-line i així jo em pensava que tota la paperasa no caldria. Doncs es veu que no, el paper del metge, el compromis esportiu, i imprès de solicitud s'han de continuar presentant amb paper i crec que així fan encara més carregosa i dificultosa la tramitació d'una llicencia. El que tinc clar es que aixó farà vaixar molt el nombre de llicencies, sobretot les cicloturistes, ja que què li vas a explicar tu a un cicliturista de tota la vida que ara tindrà que fer-hi on-line? M'entristeix molt i molt veure que el ciclisme va de cap a caiguda, que en contes de trobar el camí més planer nosaltres mateixos (tots els que diem que ens agrada la bici) sembla quue ens anem possant pals a les rodes. No pot ser que hi hagin organitzadors que deixin de fer curses aborrits del tracte rebut, de les dificultats trobades pel camí. Si un organitzador ha de deixar d'organitzar una cursa que sigui perquè no te cap més remei, no pas per fart! Alguna cosa estem fent malament, alguna cosa ha de canviar, però que no ens vulguin fer passar pel "pito del sereno", que no ens facin pagar els plats trencats.

13 comentaris:

Joan Pere ha dit...

Bones!
Es trist...però és així!. Jo crec: i sempre des del meu punt de vista(desde que tenia 3 anys a casa organitzaven curses) més que els problemes per part de la fede, la cosa és molt més greu. La situació econòmica influeix,a part de les exigències de seguretat, metges i ambulàncies, infrastructura, àrbitres, mossos, motos enllaç, cotxes i un llarg etc ...després et toca trobar el finançament i et garantitzo que els ajuntaments no tenen un duro!, coordinar tot això necessita dedicar-hi molt i molt de temps i només els que ens agrada aquest esport hi estem disposats!
Ara bé l'altre problema: tu agafes un diari el dilluns i només parla de:fútbol, bàsquet, motos i cotxes i de cada 10 "noticietes petites" referents al ciclisme 8 són per deixar-lo com una merda i tractar a tots de drogadictes i camells... llavors com a organitzador d'una cursa que sóc...i "sponsor", com vols invertir en un esport que en aquest moment és el MÉS MAL VIST del món? i al damunt no tens ni amortització publicitaria! L'exemple: avui a Reus 800 corredors! més acompanyants, públic etc... cursa a peu organitzada per l'Ajuntament amb patrocini de Lizarran, cost publicitari:500 euros i demà diari!cursa ciclista: només foto finish 400 euros +/-. Són moltes hores que hi has de perdre, i si ho vols fer bé i com Déu mana...la cursa de Reus costa 12.000 i és complicat trobar aquesta financiació sense repercusió mediatica, i al damunt hi poses moltíssimes hores i entre aquest cumul de circunstàncies negatives...o això canvia o el CICLISME DE CARRETERA s'envà a la merda!
Ens veiem aviat!

Joan Pere ha dit...

Osties! es una mica llarg...;-)

roadman ha dit...

Unes preguntes... on van a para els diners que la federació catalana de ciclisme li dona al club ciclista Hospitalet cada any???
La fede no odria ajudar economicament amb tota la infraestructura ( mossos, ambulancies, meta, arbrites...)???
Sino no te diners doncs que la sra. presindente, que quan va arribar al poder es va doblar el su a 3000€ mensuals, sel torni a baixar a 1500€, que estem en crisis. Va pagar la inscripció del seu marit a la importantisima Titan desert ( uns 2000€)... i suman...
Potser amb tot aixo algú mes podriem fer...

Joan Pere ha dit...

Rodman tot això ho trobo bé...pero mira: tot i fent el que dius 1.500x12=18000 euritos mes 2000 de la titan 20.000euritos.
TOTAL= 2 CARRERES I NOMÉS 2!!!!!!!!!!
Lo que li dona a l'hospitalet i on van a parar els diners... això suposo ho deu saber el seu presi, jo d'això no en tinc ni idea...! Jo també pregunto: Quantes llicències de carretera respecte a les de BTT?...pero segur que les de BTT ens tripliquen!. Que esta clar que la fede està per regular, potenciar i defensar el nostre esport...però mai plou a gust de tothom, i respecte als diners: D'ON NO NI HA! NO HEN POT RAJAR!!!!!

Javi ha dit...

Penso que Joan Pere ho ha deixat molt clar. Organitzar una cursa és complicat tant en esforç com en calers, i si després, ningú reconeix l'esforç, pues és normal que a poc a poc es vagin desanimant.

roadman ha dit...

el que volía dir es:
pq els clubs ciclistes reben subvencions??
pq un club ha de rebre diners de les nostres llicencies pq els seus membres es comprin la roba i facin butifarrades??
No sería millor destinar tots aquest centeners de milers d'euros perduts en " butifarres" per l'organització de curses o per impulsar el ciclisme de base??
diners a la fede hi ha pocs, però els pocs que hi ha s'haurien d'administrar millor!!!

jordimasfepesa ha dit...

Ei Joan!!!
tu i o em de parlar!! jejeje i menjar!
100x100 d'acord amb tu!
La publicitat de merda de la premsa fa molt mal!
Cada dia m'agrada menys el futbol, aquest esport ho està destruin tot!!
Alex, et diré molt clar perquè clubs que no organitzaen res tenen subencions.
Els vots per escollir presi surten dels clubs. Tu que creus, que hi han molts clubs organitzadors o més de butifarra?
Doncs ja estàtot dit, vols vots? esquitxa caler!
El que passa que tothom esmolt diplomatic i ningú diu les coses tal i com son!!
Sempre jugant a fer la putai la ramoneta aviam si podem "pillor" algo!

speaker ha dit...

tot aixo que dieu es molt interesant, pero els clubs que tenen equip, que organitzan poden rebre al cap del any uns 2200€ per part de la federació, sempre que siguis dels tres primers. si tenim en compte el que aportes a la fede el que et donen a canvi es res, millor dit l'administració del siner de les subvencions es ridicul. la fede te massa cost al pes organitzatiu, la fede no sap optimitzar segurament tots els recursos, cad vegada més es separa del mon que fa posible la seva existencia i cada vegada més s'apropa a clubs en poca activitat competitiva i organitzativa.
pero aixó passa a la fede, i entre nosaltres corredors, clubs, organitzadors, directors. compartim tots el mateix criteri? som capa´ços de mullarse tots per tirar una cursa endevant? hens entenem entre nosaltres? la resposta es la meteixa a les tres preguntes NO.
es l'hora de mullas tots, es l'hora de pensar en el global del ciclisme i no tans sols en el nostre apartat. serem capaços de sacrificar, per exemple no cobrar els premis de una cursa per tal de que es pugui fer, segurament tots direu que si, pero molt en la boca petita, perque la realitat es no.
els organitzador, o els que posem el temps, la signatura de responsabilitat, per si passa alguna coseta començem a estar cansats. quasi mai ningú reb cap mena de agraïment per fer alguna cosa, pero ningú espera el reconeixament, pero si el respecta i qie es tingui en compte per tindra bona participacio, nivell i si estem de sort es fassi una reunió de calendari.
el únic que pug dir es que de vegades crec no estar presenciant una cursa ciclista, es pert l'espectacle, marxa un grupet de quatre i els demes a veureles venir. on son el pit i collons que tenen els ciclistes? en faig aquesta pregunta en masses ocasions ultimament.
si n o començem per recuperar l'ilusió de lluitar de fer probes de escola de ciclisme que siguin de disfrutar entre el nanos, no tinguem un planteixament territorial d'equips de categories cadets, juniors per puguer arribar a les superiors. le estem cagan. aixo cambia i tormen a l'ilusió dels infants per veures amb els altres colegues de equips i veura qui arriba devant per disfrutar tots. malament.
l'ilusió i la competivitat no pot faltar i sobre tot serem capaços d'entendrens entre nosaltres.
gracies massa llarg puder

jordimasfepesa ha dit...

speker, primer de tot m'agradaria saber qui ets, ja que parles de donar la cara tots, sennse anims d'ofendret.
Tens molta raó, però molta!
en el tema dels premis et diré que , per exemple, aquest any hanbaixat, i molt. Per possar-te un exemple, ja només cobren els 6 primers elits i 6 primers s23.
Avanç....cobraven molts més. Però em callat, pel ve del nostre esport i perquè i continuin avent carreres.
Ara resulta que aixó no es prou, que em de ser altre cop nosaltres, els corredors, els que em de possar una ltre cop de lanostre part, ara volen que paguem!

Juan de Dios ha dit...

a la ya lo teneis aqui!!!! REUNION ESTE SABAADO PARA COMUNICAR LOS IMPORTANTES CAMBIOS A LOS ORGANIZADORES.A PAGAR!!!! PAGAREMOS POR CORRER???? Y CUANTO?????MEJORARAN LAS CARRERAS????O SOLO ES PARA QUE LA GRAN PRESIDENTA MANTENGA A SU MARIDO LA INSCRIPCION EN LA TITAN????
SI NOS TENEMOS QUE AJUSTAR TODOS EL CINTURON LO HACEMOS TODOS NO????

jordimasfepesa ha dit...

si reunió el dissabte i avisen amb 4 dies avanç!!!
tu creus que aquesta gent que fa anys i panys que organitzencarreres ho saven?

speaker ha dit...

jordi crec que ja me identifico prou, et dire que tot el que dius en sembla be pero continuem olvidan les altres categories, juniors per exemple quin equip ja a catalunya? els verds van deixar d'existir per casansi en les diferentes putades de memnres de la fede i altres clubs. en cadets les curses fan fastic i aixi anem suman. en quant a la reunió del dissapte de la fede juande. imagina el interés que tiene que ni iré. por cierto juande tengo tú foto conmigo y mi hermano en el podium de reus bien guardada no acostumbro a dar trofeos nunca pero ese me ilusiono. el trofeu carles ferran será el 29 de mayo, aunque se ha comunicado a la fede no se si servirá de algo.
una abraçada a tots i sobre tot no afluixeu, molt de vosaltres sou la raó perque uns quants zonbats ens juguem pasta per tirar endavant curses i equips.
diumenge mont-roig
gracies

jordimasfepesa ha dit...

ja hi vaig caure just despres!!
montroig la organitzeu vosaltres?
NO ET PREUCUPIS QUENO AFLUIXAREM!!!!!!!!!!!!!!!
MAI!!!!!!!!!!
SEMPRE AMB EL CICLISME!!!!!!!!!!!!!
I AMB VOSALTRES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
UNA VIDA, UNA PASSIÓ, UN SENTIMENT, NOMES VOSALTRES FEU QUE AIXÓ SIGUI POSSIBLE, EL CICLISME DE VERITAT, EL DE LES LLAGRIMES ALS ULLSAL TRABESSAR LA LINIA DE META,JA SIGUI PRIMER O ULTIM, NO IMPORTA EL LLOC, IMPORTA LES GANES,L'ENTREGA I LA SATISFACIÓ D'ESTIMAR I RESPECTAR UN ESPORT.
GRÀCIES UNA VEGADA MÉS PER SER AIXÍ.
A MORT AMB VOSALTRES, AMB GENT AIXÍ DONA GUST SER CICLISTA!!!!!!!
GASSSS A LA BURRRAAAA!!!!!