divendres, 21 de novembre del 2008

SOS Sponsors

Estem en mala època per anar a trucar a les portes de les cases comercial per que esponsoritsin activitats esportives, jo vull parlar especialment del ciclisme. Mai m’havia plantejat la opció de ser jo mateix el que anés a trucar a la porta de empreses per demanar calés per fer un equip o per tirar-lo endavant. Però ho he fet, i us puc assegurar que és difícil, primer perquè no sóc venedor i costa vendre un producte quan la majoria de gent el desconeix. Jo entro i dic “ vinc per ha veure si us interessaria patrocinar un equip ciclista” Imagineu-vos les cares de la majoria de la gent. Com us he dit no sóc venedor tot i que últimament n’estic aprenent. Intentar trobar alguna empresa disposada a desembutxacar algun euro és una cosa prou difícil i encara més si no hi veuen una rendibilitat. I la manera que he trobat de fer-ho potser no és la millor, segurament si un expert en vendes ho veies riuria, però jo he pres la determinació d’explicar les coses tal i com son. Jo els hi dic el nostre projecte, el que volem i cap on anem, res més lluny de la realitat. Necessitem els diners per poder comprar la roba, per pagar les llicències, per poder pagar a un director d’equip i si en tenim per pagar-nos els desplaçaments doncs perfecte. I que els hi ofereixo a canvi? El portar la publicitat de la empresa o empreses amunt i avall, que tindrà 6, 8, o 10 corredors que cada dia sortiran a entrenar amb la seva roba, i una cosa importantissima, que correran sabent que en part ho fan gràcies a la seva aportació i que per tant tindran el màxim respecte cap a ells i que mentre portin el seu nom plasmat al mallot seran el màxim de respectuosos i educats. De moment no funciona gaire....no desisteixo perquè el que jo vull és córrer i fer-ho envoltat de bona gent, de gent que estimi aquest esport i amb gent que comparteixi la il·lusió per treure del pou a aquest esport tan bonic, si la salut m’ho permet no desistiré i us puc assegurar que estaré a la línia de sortida de la primera carrera de l’any, allà amb nervis com el primer dia i amb unes ganes increïbles de passar-ho bé, perquè això es porta dintre de cada un, la passió, les ganes, la il·lusió i tots els adjectius que hi valgueu trobar....

11 comentaris:

Juan de Dios ha dit...

JORDI DEMUESTRAS MUCHO CON ESTE POST.MUY BUENO ESO DE IR A BUSCAR EQUIPO Y NO PARA GANARTE TU DINERO,COSA QUE HACEN LA MAYORIA.GRANDE LA REFLEXION FINAL,MUY GRANDE Y YO PIENSO LO MISMO.ANIMO Y HABER SI TIENES SUERTE.A LA BUENA GENTE LE PASAN COSAS BUENAS

Josep Codinach ha dit...

Nanu!

has parlat em en Teixi no? ja nem estat parlant aquesta tarda... hem de fer alguna cosa!!! si anem esperant, ho portem clar...! juande podriem fer un equipas em tots els que estem sense equip aquest any em penso... uff... en fi, estem en contacte

Juan de Dios ha dit...

pues si la verdad se podria hacer un equipazo.

jordimasfepesa ha dit...

si ja ho dic jo, que la unió fa la força!! je je je je!!! veterans al poder!!

Ernesto ha dit...

Tota la sort del món Jordi. Al teu post em sento reflexat. Sé molt bé el que passes. Jo tampoc sóc comercial i he d'anar buscant calés per la cursa de CX i, des de fa un temps, per intentar muntar un equipet (Master30, Elit, tant se me'n fa).

La veritat és que ara més que mai la cosa està FOTUDA. Tot i que a Catalunya n'hi ha un fotiment d'empreses, tenim tanta oferta esportiva i tots anem darrera del mateix, que sembla que les empreses estiguin fins els collons. El dia que se n'adonin que val la pena fer-ho, no els podrem rebre a tots :-)

Sort!

XAVI NOVELL ha dit...

jordi , tens raò .. la cosa està malament , jo ja fa 3 anys que em busco la vida SOL perquè mai fins a ùltim moment no saps res de res.

....i com diu en Cudi intenteu entre tots fer quelcom per disfrutar l'any vinent, que el maasai te ganes de venir un altre cop.

SALUT.

Oriol Figuerola ha dit...

Hola Jordi!!

La cosa està una mica malament a l'hora de deixar pasta amb els temps que corren, però tu segueix insistint, que alguna cosa trobaràs. Jo aquest any he sigut un dels que ens hem dedicat a buscar una mica de financiació per a la roba, i la veritat és que truques a moltes portes, moltes no s'obren, però algunes de les que sí ho fan, si estimen una mica aquest esport, t'acaben ajudant i volen implicar-se. Nosaltres al final hem trobat 3 sponsors. Soc conscient que el que tú demanes requereix més esforç econòmic, però segueix provant que algo trobaràs.

Salutacions!!

Daniel Lopez ha dit...

Me quito el sombrero Jordi,no tienes conocimientos como para convencer a los que aportan el dinero y tu con tu desparpajo picando en las puertas,que valiente...
Solo decirte que tengas toda la suerte del mundo y si no pues no pasa nada tu lo has intentado....

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

animo Jordi, que sepas que no estas solo.
Yo estoy picando tambien.

jordimasfepesa ha dit...

Gràcies a tots!! se que molts esteu com jo! però no desistirem.
El que és segur és que l'any que ve tornarem a correr, sols o amb equip!

ViNi ha dit...

yo pico a la porta dels equipsi tu al sponsors, cada un te el seu problema, yo solament et dic una cosa no cal ser un gran venedor, perque a vegades compte mes les ganes que tindre experencia,es molt dificil vendre el ciclisme si no te agrada, poc a poc i molta sort!!!