dimecres, 12 de novembre del 2008

Xavi Tondo

Pujada als cavallers, Lleida. Era el meu primer any a elit i allà vaig parlar per primera vegada amb ell, em va deixar els seus rodillos per escalfar. Aquell any va guanyar unes quantes carreres i jo el veia com un crak, un crak i prou. M’equivocava, és un crak com a ciclista però molt més com a persona. Vam coincidir amb el mateix equip l’any 2004, crec. L’Angel Mir. Allà vam córrer varies carreres junts, la que recordo molt va ser la clàssica de Torredonjimeno, en la qual vam arribar junts, ell va anar escapat i va agafar una pajara....També vam córrer la Volta a Galícia, i la Volta a Tarragona, quina volta van fer ell i en Didac Quadros( tinc un post en ment sobre ell, una fantàstica persona), en Didac va fer 2º i en Xavi 5º, però és que s’ho van fer tot ells dos. Vaig aprendre molt d’ells. Anava en cotxe quan vaig sentir per catinfo que en Tondo fixava pel paternina, quina alegria!! En la primera volta a Andalusia ja va guanyar les metes volants. Però allò no va funcionar ,( de lladres n’hi ha a tot arreu) va tenir que recalificar-se a elit i va poder demostrar que el Moreno s’equivocava. El 2005 va estrenar el seu palmarès a professional amb el Catalunya-Angel-mir al imposar-se a la volta al Alentejo i guanyar una etapa a la volta a Asturies, el 2006 va fixar pel relax-gam ( quan estava a punt de debutar a la Vuelta va caure i no va poder participar-hi. L’any 2007 va ser el de la seva explosió definitiva guanyant amb el MMS la vuelta a Portugal i el Trofeu Agostihno, i el 2008 ha guanyat la pujada al Naranco. Aquest deu haver estat un any dur ja que injustament li han prohibit participar i poder defensar el seu títol a Portugal. Sembla que l’any que ve defensarà els colors de l’Andalusia. Tota la sort del món per aquest gran amant de la bicicleta que cada vegada que parles amb ell desborda una autentica passió per aquest esport...

12 comentaris:

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

Creo que Tondo es uno de las personas con mas aficion a la bici que he conocido. Es un personaje.Yo lo conozco desde sus inicios, cuando paso de juvenil a amateur nadie queria ir a su lado en el peloton porque era una culebra encima de la bici, iba el y un bacio a su alrededor...pero con voluntad ha sabido hacerse como ciclista y conseguir exitos increibles. Ademas como persona, por lo que le he conocido, es muy noble.
Es de aquellos compañeros por los que te alegras que le vaya bien...

Amat Artigas Personal Blog ha dit...

Excelent post company, amb el teu permís publicat al meu blog.
Una abraçada i vaig a fer la "cabreta" amb la bici de cx!

Att.
AMAT ARTIGAS TOWLE
http://amatartigas.blogspot.com

Anònim ha dit...

quin any aquell 2004 un dels millors, amb masferrer, wilson,tondo,rocabilly allo si que era un equip.en bambi els rusos que no deixaven xiular en wilson

Juan de Dios ha dit...

jordy me has fastidiado un post.yo he corrido con xavi un año y medio y la verdad que el unico defecto que le sacabamos es que hablaba hasta subiendo los puertos,que pesao.es broma.a xavi se merece todo lo bien que le va y me alegro.una bellisima persona y magnifico corredor.contare anecdotas de el ya que merece un post sis eñor.hay pocos profesionales que son personas y xavi lo es.me alegro un monton que pensemos igual sobre xavi.

jordimasfepesa ha dit...

qui ets anonim? t'agrairia que possesis el teu nom, gràcies!!

Trueno ha dit...

jo en Tondo només l'he vist a La Canonja, pero bueno si va guanyar les Grans Clàssiques i una etapa reina de la Vuelta a Asturias, segur que es bo. pero personalment no ser res, em fio de vosaltres,jaja. A veure si el 2009 fa la Vuelta!

jordimasfepesa ha dit...

http://www.elmundodeportivo.es/web/gen/20081112/noticia_53577562810.html
sense paraules...

Daniel Lopez ha dit...

Lo primero de todo darte las gracias por salir en mi defensa,supongo que en la verdad,en la cronica que hice en mi blog respecto a mi club badabici,te doy mil gracias Jordi.

Y hablando Tondo,yo no lo conozco pero todo el mundo habla muy bien de el,como persona un 10.
En Portugal lo tienen muy bien considerado.Ojala que en su nuevo equipo (Andalucia-Caja Sur) pueda demostrar todo lo que lleva dentro,ya veras que vuelta a España se va a cascar.....

Anònim ha dit...

Hola Masferrer!!
Gracies per el post!!
Sempre el llegeixo... i el d'en Juande, el del Jose, el de l'Ibon,...no puc fer-hi mes...m'apassiona la bici, i m'encanta llegir a gent que tambe la sent com jo...pero confesso que va ser en didac el que ham va dir que m'havies dedicat un pos... ell tambe us llegeix...jejje!
al final no vens a la Muga???
et posarem falta!!
I Gracies!!

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

JORDI MARICA, CADA DIA QUE ENTRO DESDE EL TRABAJO A MIRAR EL BLOG, Y VEO LA FOTO DE LOS XUXOS AHI! Y SIN ALMORZAR...UN DIA VOY A ACABAR LAMIENDO LA PANTALLA!!!!!!

Juan de Dios ha dit...

y yo y yo

C.C.Banyoles ha dit...

Caram, quina sorpresa! Estava buscant informació i fotos d'en Xavi Tondo i m'he trobat aquest bloc. Doncs bé, no el conec massa però quan he parlat amb ell a Banyoles (els d'Olot s'hi passen mitja vida) l'he trobat una persona molt i molt atent i amb una modèstia que em mereix tots els meus respectes. Precisament tinc pendent amb ell una entrevista per publicar a la revista Pedals del nostre club. El trimestre passat li vaig poder fer a en Joan Llaneras que sovint també està amb en Xavi i tota la colla en un bar de la Villa Olímpica de la nostra ciutat.
Per cert Jordi, diu que canvies d'aire la propera temporada? I per cert, jo a Vallter anava fatal, però la teva "pàjara"...

Llorenç Llop
C.C.Banyoles