dimecres, 29 d’abril del 2009

Sóc català

Tots els que em coneixeu sabeu que sóc català fins l’últim pel del meu cos, i segurament us preguntareu perquè us explico tot això, doncs aquí va: Tota persona te el seu límit en quan a paciència és tracta i avui en Dani a fet aflorar el final de la meva. Tota la raó tens en el teu post Dani, i m’explicaré. Estic més que fart de veure com és tracta el ciclisme a catalunya i com a català que sóc em dol molt. Estic fart de veure que cada cop que surt algú amb ganes de fer coses boniques es aquest esport de seguida corren totes les paparres de sempre a veure si és poden posar pel mig i omplir-se les butxaques. No seré pesat i no tornaré a explicar el que va passar amb el meu equip l’any passat, però si que us diré que aquest any l’equip amb seu a Banyoles va rebre subvenció de 800 euros per l’equip de l’any passat, sabeu on son? Jo tampoc. Estic cansat de veure com la federació s’embolcalla amb la catalanitat i no son capaços de tirar el ciclisme català endavant, no van ser capaços de convidar als equips catalans al Cinturó de l’Empordà i aquest any faran igual, i crec que tenen prou poder per fer-ho. M’indigna molt veure com la federació no tracta a tots els equips i corredors per igual, tots tenim els mateixos drets i deures, tots!! Em dol molt veure que tots som molt catalans sempre i quant no hi perdem res. Estic fart de veure que tots van amb la catalanitat per davant sempre i quant i treguin algun profit. Que sempre son allà davant a fer-se la foto, i que son els primers a anar a tots elsdinars i cosetes d'aquestes que tan agraden. Em sento català, però aixó no vol dir que estigui d'acord amb tot el que és fà a catalunya, i més concretament amb el ciclisme, en realitat no hi estic gens d'acord. Em sap molt greu la manera com és porta el nom de catalunya arreu del mon. Tots els catalans no som així, no pensem així i no fariem les coses així. Fa dies vaig enviar uns mails per fer propostes i queixes, sabeu quantes respostes he obtingut? una, la de la proposta de categories del delegat de Lleida (molt amable per cert). De la federació de Barcelona em van dir que la meva proposta estva en mans de la Presidenta.... Han passat els dies i rés! Fart! Aquesta seria la paraula que defineix més el meu actual pensament. Ningú no em farà canviar la meva manera de pensar, ningú no em farà veure les coses d’una altre manera, jo sóc així i penso així. Segurament no pensaré com la majoria de la gent d’aquest país però això no farà que la meva manera de fer i de pensar canviï. Jo continuaré lluitant per canviar les coses...

19 comentaris:

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

Ya ves Jordi donde empieza y donde acaba el catalanismo de la gente...se llenan la boca de patriotismo y luego para Andorra si conviene...
-el hecho de irse a Andorra no es criticable, pero si el llenarse la boca de Catalanismo y luego irse a otro pais...no lo entiendo muy bién.(y hablo de la federacion y de algun directivo,nunca de los corredores que bastante hacen con darlo todo para salir adelante)

nota-1er mensaje borrado por mi, por error.

Daniel Lopez ha dit...

Si te sirve de consuelo casi me he tirado media vida de aqui para alla y en todos los sitios hay algo similar,pero aqui llevo casi tres años y esto clama al cielo.
Como se suele decir siembra y recogeras....

oscar ha dit...

Bueno. No dire gaire perque ja ho has dit tot...
Només per solidaritzar-me amb el teu pensament.
Aquí sempre ha anat la cosa malament.
Anims a tots vosaltres els corredors que sou qui ho patiu.
Quina merda tius.
Salut.

Juan de Dios ha dit...

jordi me ha parecido increible lo que has escrito.dice muchisimo de ti.OJALA JORDI TODO EL MUNDO QUE SE LLENA DE CATALANISMO TENGA TU ONRADEZ,PASION Y AMOR POR SU TIERRA.MUY BUENO EL POST YA TE HABRES COMO NUNCA.
GRACIAS JORDI POR LA LECCION DE HUMILDAD

jordimasfepesa ha dit...

sempre he pensat així, moltes vegades em pregunten per què penso així, per què estimo tant la meva terra i la resposta és molt fàcil. Ho porto dins del cor, ningú m'ha obligat a pensar així, ningú m'ha inculcat res, al contrari.
Puc argumentar molts motius qie em porten a pensar així, però el principal és aquest.
Amb el ciclisme em passa quelcom semblant, m'estimo aquest esport perquè el porto dintre el meu cor.

Trueno ha dit...

sempre q ser català no vulgui dir automàticament acceptar q ets culé estic d'acord, al contrari ,mmm ....jajajaXDDD

Daniel Zurita ha dit...

"Ciclismodesdelleida" no se exactament quin problema tens però a la mínima aprofitas (sense arguments i amb falacies) per criticar i fotre't amb ECP.

Tens idea del que és el patriotisme? Tens idea del que es el catalanisme? Novament em temo que no. ECP el únic que a dit es que te com a objectiu ajudar a promociar al ciclisme de base català al camp profesional. Si la federació catalana i espanyola no donen soport a aquest projecte, agafen i marxen a Andorra on tot és més fàcil i on tenen suport de patrocinadors.

Es que em poso nerviós, parlar amb tu es com parlar amb una pared, em pensava que aquest tema ja estava més que superat.

Per cert, per a la teva informació, Andorra es un d'aquests països que forma part d'allo que alguns anomenen "Països Catalans", compartim una mateixa llengüa i una mateixa cultura, que no em marxat a Nova Zelanda collons!

Sembla mentida de veritat... Tu has de parlar de patriotisme? Pfffff...

Perdó les formes, pero davant de certs comentaris sense fonament i destructius no em puc reprimir.

Daniel Zurita ha dit...

Per cert Jordi, trobo molt interesant en el teu altre blog l'escrit sobre els antisistema, t'hi he deixat la meva valoració!

jordimasfepesa ha dit...

Zurita, ara em diras que a la fede tracten a tots els equips per igual????
jo et dic jo que no!!!
Per enesima vegada et dic que no hi ha cap persona que escriu en aquest blog que no estigui content amb el Andorra, al contrari!
com sempre t'he dit una altre cosa son les formes. Tan de bó tots estiguem equivocats i tinguem devant nostre un equip que duri molts i molts anys!!! tan de bó...pero l'experiencia parla per si sola i al llarg del temps hi han hagut varis equips i tots han acavat igual...
I el que és patriotisme i catalanisme crec que entre els catalans no estem d'acord!!
Per mi no és pas aprofitar-se de la feina ven feta dels altres, tampoc és anar a parar la mà per treuren benefici propi, tampoc ho és enganyar la gent... i molts exemples més com aquest!!

Daniel Zurita ha dit...

"Zurita, ara em diras que a la fede tracten a tots els equips per igual????"

No, no t'ho dire, des de quan soc jo el defensor de la fede? quan precisament aplaudeixo la iniciativa d'ECP d'anar a la federació andorrana per el mal fer de la federació catalana.

"Tan de bó tots estiguem equivocats i tinguem devant nostre un equip que duri molts i molts anys!!! tan de bó...pero l'experiencia parla per si sola i al llarg del temps hi han hagut varis equips i tots han acavat igual..."

Jo també espero que l'equip duri anys i panys. Sobre que l'experiencia parla per si sola, efectivament, totalment d'acord, precisament soc dels que pensa que per entendre el present s'ha de mirar al passat, no hi ha millor saber que el que t'ensenya l'experiència, i es precisament per això que crec en l'ECP, perquè es un equip que ha decidit fer les coses diferents a com s'han fet fins ara, diferents a com ho han fet tots aquests equips que han fracassat. Per això estan a Andorra, amb patrocinadors que sembla que poden ser de futur i que els interessa el projecte.

Salutacions.

jordimasfepesa ha dit...

que estiguin a Andorra o no no és el tema. Per a mí el tema és que ecp a rebut moltes ajudes (i torno a reiterar-me que no fa falta que siguin economiques) de la fede.
Tothom pot anar a cercar sponsor i ifrastructura on vulgui, però molt em temo que si algun dia d'aquí a 3 o 4 anys l'equip és pro-tour ( i no ho dic amb rintintin)sortiras tu i pensaras "que és fotin tots aquests que anaven en contra" i aixó voldrà dir que no has entes res de res. o m'equivoco? o per fi has entes que volem el bé del ciclisme? que estem molt contents que surti un nou equip pro?
No sé si em se explicar prou bé?
No oblidis que molts del que estan en aquest projecte ja han estat en d'altres)

jordimasfepesa ha dit...

Per cert, no m'has respost sobre el que és per a tu el catalanisme?

Antoni Carulla ha dit...

Sóc nou en aquest món, però si això és el que passa. Déu n'hi dó!!!
A veure si ho he entés bé Jordi. El que vols dir és que dins de Catalunya la Federació dóna porta oberta a equips de fora i no convida a participar a equips d'aquí?

jordimasfepesa ha dit...

Aviam, evidentment qui convida als equips és l'organitzador, però la federació te prou potestat per poder "exigir" que a les carreres de catalunya els catalans i siguin presents. En moltes comunitats autonomes passa. Jo veig molt just que a les carreres d'aquí i siguin convidats els d'aquí, no?
Et possaré un exemple:
L'anys passat a la vulta a l'empordà s'es va dir que qui anava amb tot l'equip a correr el guillamet (mateix organitzador de l'empordà)tenia plaça per a l'empordà. Que va passar? que els unics equips que vam acudir al guillamet amb tots els corredors vam ser els unics que no vam ser convidats!!
I és molt evident que la federació no tracta a tots els corredors i equips per igual. Sense anar més lluny aquest any l'equip on corro se li va negar cap tipus d'ajuda "perquè tenim corredors dolents". Si entres a la web de fedecat veuras quins son els equips que sel's dedica més escrits i publicitat. El dia de les corts un corredor del nostre equip va fer 1º s23? ho van mencionar? no! no volen promocionar els nois joves? o és que si hagues estat d'un altre equip si que hagues sortit?
Vols més exemples?
perquè n'hi han més.

Daniel Lopez ha dit...

Daniel Zurita,me quedo perplejo con tus comentarios,los respeto pero no lo comparto,se van a Andorra por que aqui no les apoyan...mentira Zurita!!!!!! se van Andorra por que asi pagan menos por el equipo,eso si vienen al CAR de aqui para hacer pruebas medicas y demas.OJO!!!! con el dinero de todos los catalanes (el CAR vive con dinero publico),lo pillas??????? por no hablar e los corredores PORTUGUESES del equipo,hasta los coches tienen los impuestos pagados aqui....

Por cierto tu foto en tu blog sobre los mossos esta muy bien,cuando sacaras una cuando esten deteniendo a una banda de ladrones????? al fin y al cabo tus papis pagan los impuestos para estos mossos,que casualidad que solo hablas de los mossos cuando no te dejan hacer lo que tu quieras!!!!!!

Que facil es criticar a personas que no conoces no????
Por cierto (otra mas) con 20 añitos que ha echo por tu tierra!!!!! con apellido no catalan,que yo sepa primero eres tu y luego tu bandera,que lejos estas de unos de lo estudiantes del movimiento de Paris de hace muchisimos años

YYYY para terminar uno de tus escritores que sueles leer no tiene que ver en nada con lo que aqui escribes.....

Trueno ha dit...

Zurita a Ciclismo a Fondo diuen q en 3 anys l'ECP(o Andorra) vol tenir llicència Pro Tour, aixo es cert? existeix aquest objectiu ambiciós?

respecte lo d'Andorra, em sembla fàcil d'entendre, heu anat allà perque ho tenieu a dit per treure l'equip Pro cosa que no hagués succeit amb la llicència espanyola perquè reclamen pressupostos elevats, em sembla q es aixo!

Daniel Zurita ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Daniel Zurita ha dit...

Bueno bueno... el que es queda perplex soc jo ara mateix. Com acostumo a fer, aniré per parts:

Sobre lo del CAR, un argument molt bufó si, però ja et dic que no es el primer cop ni serà el últim cop que venen esportistes de fora a entrenar-s’hi (i et recordo que els integrants d’ECP són en la seva majoria catalans).

El que ve a partir d’ara no te rés a veure amb el blog d’en Jordi, pero ja que hi som...

“Por cierto tu foto en tu blog sobre los mossos esta muy bien,cuando sacaras una cuando esten deteniendo a una banda de ladrones????? al fin y al cabo tus papis pagan los impuestos para estos mossos,que casualidad que solo hablas de los mossos cuando no te dejan hacer lo que tu quieras!!!!!!”

Em sembla un comentari profundament feixista i repugnant el que acabes de fer, el meu article sobre els mossos és en protesta de la carrega indiscriminada que van dur a terme el passat 18 de març contra periodistes, nens i estudiants que estàvem pacíficament manifestant-nos, arribant a entrar en propietats privades (portals, supermercats) amb l’única finalitat de donar cops de porra. Poses les imatges en blanc i negre i semblen imatges d’una altra època que tots coneixem...

“Que facil es criticar a personas que no conoces no????”

A que/qui et refereixes exactament? Llegeix qualsevol dels meus textos, no veurás cap descalificació ni cap crítica personal a ningú, jo, a diferència de tu, només critico o jutjo el que en aquest blog s’escriu, tu en canvi, parles dels meus cognoms, dels autors que llegeixo i fins hi tot del que escric en un altre blog que rés te a veure amb ciclisme... ho sento Daniel Lopez, però agrairia que t’estalviessis aquest cinisme.

“Por cierto (otra mas) con 20 añitos que ha echo por tu tierra!!!!! con apellido no catalan,que yo sepa primero eres tu y luego tu bandera,que lejos estas de unos de lo estudiantes del movimiento de Paris de hace muchisimos años”

Be, que ets? Dels que penses que ens em de quedar a casa amb els braços creuats mirant la tele, preocupant-nos per la grip del porc i simplement dedicar-nos a fer el que ens diuen? D’acord, ho respecto, però respectem tu a mi també. Em sorprèn que em diguis lo dels cognoms, a part de que no he parlat de la meva catalanitat, em sembla que et pots dir com vulguis, que el sentir-se o no sentir-se català no depèn d’això precisament.

Sobre lo del moviment dels estudiants de París suposo que et refereixes al Maig del 68, moviment lloable i segurament no he estat a l’altura de molts dels estudiants que hi van participar. Com he dit és un moviment lloable el de París, a partir d’aquí neixen moviments feministes, de lliberació sexual, etz. però no idealitzem les coses, que just després entren els neoliberals Nixon (a EEUU) i Pompidou (França) que xoquen frontalment amb els ideals de maig del 68 i aquí no passa res, es du a terme la Operación Condor a sud-america on moren per exemple mes de 30.000 argentins, i els estudiants no fan absolutament re de re. I no es precisament fins ara, amb tot el moviment del Forum Social Mundial e inclós dels estudiants anti-bolonya en contra de la mercantilització del ensenyament universitari que els principis (evolucionats) del Maig del 68 tornen a sortir.

“YYYY para terminar uno de tus escritores que sueles leer no tiene que ver en nada con lo que aqui escribes.....”

Company! Aquí no em queda cap més sortida que donar-te la raó, de moment no he llegit cap autor que parli del ECP que es de l’únic que aquí escric.

Salutacions!

PD: Trueno no se si existeix aquest objectiu la veritat, però espero i desitjo que així sigui. I efectivament, com tu dius, ECP esta a Andorra davant la impossibilitat que tenien de treure equip a Espanya i per motius de patrocini, doncs em sembla que no tenien cap patrocinador per treure l’equip continental amb tot el que demanava la Federació Espanyola.