diumenge, 12 d’abril del 2009

L'infern del nord

Toom Bonen passa a formar part de l’historia d’aquesta gran carrera. Octavi Lapieze va ser el primer en aconseguir 3 victòries, després el van precedir Rick van Looy, Eddy Merckx i Francesco Mosser. (http://fr.wikipedia.org/wiki/Paris-Roubaix) .
Es queda doncs a una victoria de Roser de Vloeminck, que amb 4 victories a la decada dels 70 va fer historia i de moment és l'unic corredor que ha aconseguit aquesta proesa. Avui s’ha afegit a aquest selecte grup de privilegiats Tom Boonen i per la seva edat no serà pas la ultima i és pot convertir en el segon corredor a guanyar-ne 4, i qui sap, potser fer historia i guanyar-ne 5. Uff, ja acavar-la és una proesa... Quina aficció, cuant de públic,... quina enveja. Sense cap mena de dubte una altre manera de veure i entendre el ciclisme. No se si millor o pitjor, jo crec que millor ja que les imatges parlen per si soles. Avui, com passa últimament carrera sense pluja, i com sempre la gran selecció a Arenberg, a partir d’allà estira i arronses, però sempre Tom Boonen amb la carrera controlada i quen veia que se li escapava una mica...gas. A l’entrada del Carrefour de l’Abre caiguda de Flecha lo que ha destrempat el grup de 6 escapats i Boonen a obert gas i a marxat tot sol. Una altre carrera èpica, llàstima dels talls publicitaris de tve, que s’han passat del km 12 al 6 per meta fent anuncis. Una llàstima de veritat, però suposo que encara em d’estar agraïts que l’aguin fet en directe...

13 comentaris:

Jordi Soler ha dit...

Lástima lo de Flecha...creo que hoy tenia piernas para poder disputar....

Daniel Lopez ha dit...

Preciosa la carrera,todo un espectaculo,un monumento a todos esos corredores....
Los espectadores una pasada,me recuerda a Euskadi,menuda aficion...

jordimasfepesa ha dit...

jo encara recordo quan en Boonen era "gregari" d'Hincapi i l'habia d'anar esperant en aquella paris roubaix que crec que va guanyar Musew, és un d'aquells casos on l'alumne avantatja el mestre, no?
sense dubte un fora de seris.
Una pena lo de flecha, tot i que crec que avui estava més reserbon que altres cops.

ViNi ha dit...

impresionante jordi..., bueno lo de los cortes publicitarios, una lastima pero como bien dices menos mal que la dan y 3 h no esta nada mal, anda que llegan a poner tenis femenino o algo de eso, voy a sant cugat y quemo tve...

jordimasfepesa ha dit...

Aquí van els juniors!! aviam si algun arriba a dalt!! espero que si!!!
"Haritz Orbe, el mejor de los españoles en la París-Roubaix junior
“La París-Roubaix es una carrera de la que alguna vez conoces la cara, pero la mayor parte de las veces vives su cruz. Esto es lo que nos ha pasado hoy a nosotros, aunque no quiere decir que esté descontento. No nos ha sonreído la suerte, pero esta carrera es así”. De esta forma analizaba el técnico Félix Ugalde la actuación española en la primera prueba de la Copa de las Naciones Junior UCI, disputada sobre 123 kilómetros, como prólogo del ‘Infierno del Norte’ de los profesionales.

La victoria correspondía al belga Guillaume Van Keirsbulck, mientras que el vasco Haritz Orbe era el mejor de los nuestros, en el puesto 24 a 1-46 del vencedor, con el mismo tiempo que el decimosexto. El otro ciclista de la selección que terminaba era el castellano-manchego Pedro García, en el puesto 39, a 6-44. Miguel Abellán, Efrén Carazo, Manuel Angel Clavijo y Rafael Márquez no terminaban la prueba.

Y la verdad es que los españoles se dejaron ver ya que Carazo y Márquez iban colocados en las primeras posiciones del grupo cabecero en los primeros tramos de pavés, cuando sendos pinchazos acabaron con sus opciones. Algo similar le pasó a Orbe en el ‘Carrefour des Arbres’.

Por lo demás, destacar la exhibición de Van Keirsbulck, que se escapó a falta de sesenta kilómetros junto al ruso Genndiy Tatarinov. Tras dejarle, hacía lo mismo con otros tres ciclistas que le daban alcance. Un último grupo con Arnaud Demare (Francia), Barry Markus (Nueva Zelanda), Sean De Bie (Bélgica), el mencionado Tatarinov e Ivan Savitskiy (Rusia) tenía que conformarse con entrar por este orden a 20 segundos del brillante vencedor.

Bélgica también se impuso por equipos, por delante de Francia.En total tomaron parte 96 corredores de 16 selecciones nacionales, cubriendo la prueba a una media de 37,64 kilómetros por hora."

oscar ha dit...

Son carreres especials.
Jordi,Roger De Vlaeminck en va guanyar 4
http://www.lostxirrindularis.com/displayarticle1042.html
Jo, sempre que puc no me la perdo.
Anims en la recuperació, havia'm quan corres.

jordimasfepesa ha dit...

Gràcies per la correció!! ara ho arreglo!!

Trueno ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Trueno ha dit...

vaya ostia la del Hushov, i quina ràbia per l'espectador, perque dagut això els últims kms la victòria era clara per Boonen.

una llàstima pel Flecha, el vaig veure molt fort, ara que el gafat d'aquesta carrera és GEORGE HINCAPIE,jaja,mare meva: manillar trencat, punxades, caigudes,... cada any li passa algo "anormal" que el deixa fora de combat!!!

gran carrera de Chavanel, vaya temporada s'està marcant, està en totes i davant. si senyor! un molt bon fitxatge pel Quick Stepo!

pd:el missatge suprimit és meu, aixo d'escriure amb el portàtil em fa cometre molts lapsus!

ViNi ha dit...

jordi com se que te agrada aquesta carrera mira el que diuen erviti i urtasun "de lokos" jajaja

jordimasfepesa ha dit...

on ho miro!?!?!?!?!?

ViNi ha dit...

http://www.diariodenavarra.es/20090414/deportes/las-heridas-roubaix.html?not=2009041401175766&idnot=2009041401175766&dia=20090414&seccion=deportes&seccion2=masNavarra&chnl=20

perdona que se me ha olvidado ponerte el enlace.


que grande urtason eso son huevos!!!

jordimasfepesa ha dit...

Joder vini, s'em ha caigut la baba llegint el que m'has dit!
per a mi ja son persones a admirar.
El pundonor de Urtasun és d'admirar i agrair, com ell diu lo fàcil era avandonar, com van fer els seus 11 "companys" de grupeta. Quina casta i quins collons!!
si senyor!