dimarts, 4 d’agost del 2009

Patriotisme periodístic

Nadal, Lorenzo, Alonso, Valverde, Pedrosa, Contador i un llarg etcetera de deportistes. Tots tenen en comú que estan recolzats pels periodistes espanyols, que els alaben al més alt del podi i en un no res els enfonsen en les més profundes de les misèries. A part d’això tenen en comú que no em cauen bé, i gran part de la culpa la te la premsa, però ells també. Estic cansat de veure com tot ho fan bé, recordo els recent gran premi de Montmeló de moto GP que quan Lorenzo avançava a Rossi “ como le ha passado la mano por la cara” o “ madre mia que leccion de pilotage le està dando Lorenzo a Rossi” ara quan el van passar a l’ultima curva l’únic que va parlar va ser Crivillé. Aquest és un exemple. L’any passat va ser el duel Alonso- Hamilton, deu ni do la de tonteries que vaig arribar a sentir, i ja no entro a valorar si tenien raó o no, però crec que el temps parla per si sol, i no us recorda aquesta guerra a la de Contador amb Lance? Pobret contador... clar, el millor material li donaven a Lance i ell anava amb tricicle, no? Nadal! Gran tenista, molt gran, però a mi m’agrada molt més la manera de ser i de jugar de Federer. Potser és per el Vamos Rafa!! O per les munyequere que porta quan juga... Recordeu Johan Muller? Aquell esquiador de fons que el van coronar espanyol de la nit al dia i el van destronar al mateix temps!! Quan va guanyar les medalles d’or era Juanito Muller, “el español” quan va donar possitiu va passar a ser altre cop johan Muller, “el Aleman nacionalizado español”. Pau Gasol, quan va marxar a la NBA era un “nyicris” era el “catalan que va a provar suerte en la NBA como tantos otros” ara és el “español Gasol” Com tots sabeu el meu esport és el ciclisme, i mai, absolutament mai m’havia passat el que em passa ara. Avanç tan m’era el qui guanyes, mentre ho fes per mèrits i donant espectacle, ara això ja no és així, ara no m’agrada que guanyi contador. Estic fart del pedestal on l’han colocat (és un excel·lent ciclista amb unes qualitats enormes) però no m’agrada gens les persones que és fan fortes i que és guanyen a les masses plorant, donant la culpa dels seus mals als altres i als companys d’equip. No pot ésser que mentre altres països lluiten contra els tramposos aquí la federació i la premsa recolzi a possibles culpables, mentre enfonsen a d’altres esportistes de fora del país... en català hi ha una frase que diu “al final s’els hi veu massa el llautó”

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Tota la raó!!! és la puta premsa rància i estúpida la que a molts de nosaltres ens provoca aquesta mena de rebuig cap a "los nuestros"... Això sí, a mi em cauen bé tots o gairebé tots els que has dit, la veritat. Realment, a mi el que més em fot és que siguin anti-esportites (anti-Armstrong, Rossi, Federer, etc.) pel simple fet de què no són espanyols. El problema també, és que hi ha molta gent imbècil, o ignorant en el tema, que només es guia pel que diu la premsa, no tenen criteri propi, i llavors passa el que passa... "el yankie de mierda se droga, que se vaya a su país, viva contador...ra ra ra!". Jo quan tenia 8 o 9 anys, ja veia ciclisme, i m'agradava el Chiappucchi, era fan d'ell, i no d'Induráin per que era el que tocava, no. No per res, pq el Miguelón tb m'agradava! però vull dir que em cridava l'atenció la forma de córrer que tenia "el diablo", i tant se me'n fotia si era italià, espanyol o xinès.

Apa, salut!

Sergio

Daniel Lopez ha dit...

Aqui como se suele decir se vende la piel del oso antes de cazarla,y cuando no se consigue ese exito que ya nos lo vendieron de ante mano la culpa es de los adversarios...

Creo que la prensa deberia de hacer algo de pensamiento y mirar si este es el camino mas adeuado,donde el morbo,la confrontacion y demas actitudes barriobajeras son lo unico que les interesa...

Creo que a estas alturas de la pelicula todos tenemos o deberiamos tener claro que la prensa cuanta y dice lo que en ese momento interesa,dejando de lado el mero hecho de informar concierta pluralidad...

XAVI NOVELL ha dit...

Sí encara hi ha algun reducte Esportiu d'aquest segle rànci , i espanyol com la que tenien en temps de Bahamontes , Perez Frances ho Pesarrodona... només cal escoltar el tour a la Ràdio ... sembla el NO-DO!!!.

Sort però k son pocs ... les revistes " ciclisme , del cor ..." ès només material bèl.lic que tots comprem per fer diners.

Però quedem-nos amb el bó i el millor de tot que ès l'esperit esportiu que aixeca el ciclisme en cada un de nosaltres,i lluitar per la salut del ciclisme català.

fogueraaaada!

Trueno ha dit...

estic 100% d'acord amb tu Jordi!

per aixo jo estic tan content de q Federer hagi recuperat al número 1 i estimi al seu joc, per això m'alegro de les males carreres del Pedrosa,... a part de q no em cauen be, tb te la culpa la prensa.

Als de la prensa sempre s'excusen en q son simples missatgers i visca la llibertat d'expressio, pero tots son unes mines de molt cuidado!!!

Lo de l'esquiador "Juanito" impagable, positiu a Sant Lake City i totalment enterrat de forma inmediata

oscar ha dit...

Molt bo jordi.
Escolta. El dia 5 vaig a l'estartit a pasar una setmaneta.
Havia'm si poguessis recomanarme algun recorregut curtet per anar amb el nen i la dona i si hi ha posibilitat de pujar el Montgri (no se si es correcte.
Gracies.)

jordimasfepesa ha dit...

i tant Oscar!!!
Un recorregut curtet és anar de l'estartit fins a torroella per la carretera vella, son uns 6km, i la carretera s'agafa per on hi ha un parking molt gran al costat de la platja, tu vas seguint la costa direcció pals i el trobaras de seguida.
Per pujar al montgrí ho has de fer desde Torroella de Montgrí, ja està indicat i pujant tranquilament son uns 30-45 minuts. Desde dalt hi ha unes vistes magnifiques!!
aquí et deixo aquest enlla´que t'anirà molt bé!!
http://www.visitestartit.com/index.php?id=1203

Judith ha dit...

Completament d'acord amb tu Jordi!És que la premsa està tan inflada, que ja no se'n pot fer cas! A més a més només els interessa els espanyols.i quan surts d'aqui te'n adones que els espanyols res de res...

TEIXI ha dit...

Teniu raó en bona part segons el meu criteri, però també crec que em de tenir criteri propi i saber veure la diferencia d'un o l'altre sense deixar-nos influenciar. Que en la majoria de cassos els esportistes no en tenen la culapa. També us deixeu una altre comperació a la catalana que no es ni més ni menys que BARÇA, cada dia ens venen barça i més barça, TV3, el9, l'ESPORT ,..., aixó sembla que no ho veieu, perquè clar el cullons del BARÇA és intocable, doncs jo pensó que el Barça fa mal, molt de mal a la resta d'esports a Catalunya, entre ells el nostre estimat ciclisme.

jordimasfepesa ha dit...

estic d'acord amb tu teixi!!
sencillament el tema del futbol no l'he mencionat perquè per a mí ( tot i que m'agrada força) el futbol és un tema a part, per desgracia.
Res comparable a cap altre esport, però és el que tenim perquè així ho escollim, si no el mires ningú això seria diferent, però mentres...
Evidentment que em de tenir un criteri propi, però tu saps molt bé que si no ets un aficionat molt fidel a la bicicleta i només et dediques a mirar el tour (que crec que és lo que passa com a norma general) doncs si et diuen que l'america representa eeuu i el pistoler és espanya, doncs ja tenim la carn a la grella, no se si m'explico?
Amb lo que diu la judith i estic d'acord, quan sortim d'aquí res de res... a part, no creieu que en un any (2008)on tots els paisos (exepte espanya) han lluitat contra el dopatge i va i els corredors espanyols ho guanyen tot...mmmmm....mmmmm, no fa una mica de pudor a cremat??

oscar ha dit...

Moltes gracies jordi.
Si ens veiem per alli ojo que atacare'm, jejejeje....
Molt agraït.

jordimasfepesa ha dit...

a tu, faltaria més!!
tingues en compte que el montgrí amb bici no es puja!!
només és pot pujar a peu!!