dilluns, 9 d’agost del 2010

Ciclisme Gironí Amateur

Desde fa temps que el ciclisme en general va malament, s’estan perdent moltes carreres i no s’està fent res per recuperar-les, o poca cosa. Jo em vull referir a l’estat del ciclisme gironí, i en concret al ciclisme amateur de carretera. Un mira el calendari i veu que si no fos pel club ciclista figueres que organitza dues copes critèrium i la Volta a l’Empordà, El club ciclista Olot amb una gran clàssica i el club ciclista Blandense amb l’escalada a blanes. Son 4 proves (ja que l’empordà no està obert a tothom) d’una trentena que té el calendari. Sovint sento gent del ciclisme de la comarca que diu que ha Girona es fa molt pel ciclisme, que si amunt i avall i jo penso que no es fa gran cosa, això si, llavors quan un ciclista gironí fa algun gran resultat tots som allà per dir que es de la provincia de Girona. Una cosa que em va emprenyar molt va ser el voler participar fa 2 o 3 anys en les carreres fronterisses que fan a principi de temporada entre Perpinyà i Girona, ens va ser impossible poder participar-hi, tan des del responsable gironí com des de la federació de ciclisme se'ns va dir que les inscripcions ja estaven plenes. Com pot ser que unes curses coorganitzades a Girona no puguin participar ciclistes catalans? De Girona!? Desprès amb el temps te n'adones que aquestes proves coincideixen amb les socials que es fan a la província de Girona i clar, si els amateurs van a córrer les fronterisses no aniran a córrer les socials amb la qual no pagaran l’inscripció corresponent i el club organitzador no podrà fer tanta caixa. No em vull deixar el club ciclista Montgrí, que tots i els entrebancs que està rebent any rere any organitza una de les proves del calendari amateur estatal amb més prestigi. Son ells, els organitzadors dels clubs que organitzen les esmentades curses els veritables salvadors del ciclisme gironí, i no tot aquests que xerren i xerren i estan asseguts a la cadira! Gràcies al club ciclista Figures, al club ciclista Olot, al club ciclista Blandense i al club ciclista Montgrí per continuar amb aquesta gran tasca que esteu desarrollant, GRÀCIES!!

11 comentaris:

roadman ha dit...

Tens raó en que el ciclisme de carretera a girona, no funcina molt be per les pokes curses que s'hi celebren, suposo q tot l'esforç el dirigeixen cap al ciclisme btt q ha girona es un referent, ja que si fan la major aprt de curses de btt d catalunya.
Això no vol dir q no puguin organitzar curses amateurs de carretera, pero no hi posen tantes ganes com en el btt.
Pero el mal en el ciclisme amateur esta basicament en al categoria absurda i inutil ( en el cas de catalunya) master 30 i senior, jo entenc q en zones com el apis basc on hi ha molts amateurs i moltes curses i molt nivell, s'hagin de separar, pero a catalunya es absurd. I més quan veiem q hi ha curses, com sant magi, porqueres, etc que pasen a ser master 30 i no elit com fins ara.
La cursa de vinyols feia goig veure un pilot de mes de 120 tius, tp son tans com per no corre sempre tots junts i q despres hi hagi la tan apresiada copa pel primer sub23, sub 21 o master 30.

jordimasfepesa ha dit...

amb aixó et dono la raó!
pero es un altre tema aquest. Si es fan més carreres master es perquè allà l'organitzador hi fa diners i si més no hi fa les paus.
No hi ha l'esperit aquell de treballar per al ciclisme de base o el ciclisme que es l'abantsala del profesionalisme.
En els clubs actual el que conte es arribar a final de temporada i que els balanços surtin possitius.
Una pena però es així!
Però estic amb tu que avui dia la categoria aquesta no te sentit, a part que aquesta categoria a perdut tot el que era en un principi.
Quan jo hi vaig correr entrenava dos o tes dies a la setmana i feia pocs Km i estava davant, ara un master entrena igual o més que un elit.
Aquesta categoria a perdut tota l'esencia que tenia, a passat de ser una categoria de gent que no podia entrenar gaire a ser una categoria 100x100 conpetitiva.

Sergi H. ha dit...

Hola, el divendres passat vam anar a correr a França, sabeu amb que hem vaig trobar? Doncs que cobren inscripció als Elit i Sub'23, 5,70€.
Sorpresos? Doncs potser la solució hauria de ser aquesta, no?

Salut

Daniel Lopez ha dit...

Jordi esto no es bajo un punto de vista un problema de master o veteranos. Es un problema de poner trabajo y esfuerzo por parte de todos los implicados. Pero si le preguntas a nuestra federación todo va de maravilla, si no ya se habrían sentado con todas las partes a buscar una solución, si te fijas gente con licencia hay mucha,las marchas no cogen un alfiler o sea ciclismo hay.

No estaría de más sentarse y hablar de buscar como volver a que haya ciclismo de base y creo que el primer paso para debería de darlo nuestros responsables federativos.

Hablas de ciclismo de Girona pero el resto esta igual, mira la media de edad de los corredores.

Cobrar??? para que??? en Navarra y en Euskadi por poner dos ejemplos no se cobran y menos que antes hay ciclismo, y a trantas van tirando hacía delante, cosa que por aquí ese tipo de actitud no se ve, al contrario si puedo hundir al compañero no dejo de hacerlo (me refiero a nivel responsables de equipos).

De todas maneras tu ya sabes mi opinión sobre esto, lo hemos hablado en persona.

jordimasfepesa ha dit...

No se quin tipus de carrera vas anar Sergi però a frança les carreres elits de 1 i de 2 divisió no paguen!
Pagar la solució?
et posare un exemple perquè vegis que aixó seria la decadencia, ja que els corredors sense recursos acabarien per no correr i els equips poderosos sortirien veneficiats ja que seria l'equip el que pagaria l'iscripció i els equips "pobres" l'hauria de pagar el corredor, si a aixó li sumes els desplaçaments que ja s'ha de costejar més la llicencia.... saps com acabariem, corrent 20 tius a cada carrera.
M'encantaria que els que esteu ficats a dintre de la federació us miressiu els llocs on el ciclisme va bé, com per exemple el pais basc, o frança.
Es un tema que dona per molt pero el que està clar que alguna cosa s'ha de fer i crec que pagar a les curses seria el final de l'essencia del ciclisme amateur.

jordimasfepesa ha dit...

Recorda que el ciclisme NO ES UN NEGOCI i pagant a les carreres el convertitrieu en aixó, crec que si un organitzador organitza una carrera per fer diners es que les coses van malament.
AMOR AL CICLISME, AQUESTA ES L'ESENCIA QUE TOTS ELS QUE PRACTIQUEM I ENS AGRADA AQUEST ESPORT EM DE PORTAR DINS NOSTRE I DEIXAR ESTAR L'ABARICIA I LA COBDICIA QUE MOLTS DELS QUE ACTUALMENT VOLTEN PER AQUEST ESPORT PORTEN A LES VENENS!!!!

jordimasfepesa ha dit...

em fot pena l'egoisme de la gent, dels politics i de molts representants que actualment estan davant de molts organismes i que es volen carregar una cultura, un esport i una vida dedicada al culte del ciclisme de veritat.
Desde fa anys i panys les coses al ciclime han tingut pujades i baixades i ara estem de baixa i si els que actualment no saven o no poden remontar el vol que no vulguin fer pagar la seva incapacitat als de sempre O SIGUI ALS CORREDORS I A LES FAMILIES QUE SACRIFIQUEN MOLT PER AJUDAR ALS NANUS A PODER PRACTICAR L'ESPORT QUE ELKS AGRADA.
PAGAR TOTS PERQUÈ UN S'OMPLI LES BUTXAQUES?
NNNNNOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!

Sergi H. ha dit...

Hola Jordi, doncs va ser una cursa nocturna a la població de Bruch.
Per categories 1ª, 2ª, 3ª i junior.
Bé, junior no en va correr cap.
Jo no proposo que s'hagi de pagar, Dèu m'en guard! només he deixat testimoni de cap a on van en altres llocs, potser és una cursa puntual, i no és generalitzat a França això.
Esta clar, que ciclistes "amateur", no teniu que pagar a les curses, almenys és el que jo penso. Precisament us diré que vaig ser un dels directors en queixar-me de que ens vulguessin cobrar els dorsals i plaques, ademés de que porten publicitat, i finalment aquest any no els han cobrat.
El debat federatiu, fa temps que està perdut en aquests sentits, i en la meva opinió cal una bona neteja de personal, i gent nova que estimi el ciclisme i amb ganes de tirar endavant, tal com han fet a la Aragonesa.

Salut

Anònim ha dit...

no corras en Girona, tu dignidad supongo que es mas grande. En cuanto a lo que hay que cambiar en el ciclismo, yo diría que nada, no hay que cambiar nada en el ciclismo de Catalunya, lo que hay que cambiar es el cinismo que hay, que es practicado por unos cuantos palmeros, no se si me explico, cuando se acabe el cinismo habrá ciclismo.
ciclismociclistas.com

jordimasfepesa ha dit...

sergi, no conec el tema de l'Aragonesa, però si funciona....
Jo el que vull dir es que em sembla inadmissible que 70 o 80 tius que vagin a correr hagin de pagar una inscripció (quan mai s'ha fet) perquè el papanates de torn es quedi amb els calers de les inscripcions. No se si m'explico, el ciclisme es amor i no negoci.
Tu pensa que anar a correr a tarragona (per exemple) a mi em suposa uns 70 euros el desplaçament si aixó li sumes menjar, possibles reparacions de la bici, i un llarg etc de coses que qualsevol ciclista ja sap, i si a sobre encara li sumes la inscripció... apaga i bamonos!
Ciclismociclistas, no et pillo,jo continuaré corrent a girona, no entenc lo de la dignitat... tens raó amb lo de que hi han molts "palmeros" peró molts!! i mnolts! els de sempre i ningú els treu d'allà!

Trueno ha dit...

els diners de la inscripcio van 100% a l'organitzador?? o tb s'endur algo la federació? es per situar-me!!