dimecres, 13 de juliol del 2011

Dopar-se o donar positiu

Es evident que son dos coses molt diferents. Qui es dopa ho fa perquè vol, sota la seva responsabilitat i sota la seva consciencia. Una altre cosa ven diferent es donar positiu. O més que diferent en donar positiu entren molts factors que se’ns poden escapar de les mans. Quan vaig començar amb això de la bici em van alertar dels controls antidòping i arrel d’això vaig començar a mirar quin medicaments d’us “normalitzat” poden donar positiu. La veritat es que vaig al·lucinar i vaig veure que donar positiu sense voler-ho era relativament fàcil. Productes com el “frenadol”, pomades contra les escaldades, medicaments per a l’al·lèrgia, i un llarg etc de productes podien establir un resultat positiu en un control antidopatge. Jo tinc al·lèrgia quan ve la primavera com tantes altre persones i em prenia dos medicaments, i un d’ells, un sprai nasal en el seu prospecte deia que podia donar positiu, el vaig deixar de pendre i vaig mirar que tenia que fer, ja que sense aquell sprai l’al·lèrgia se’m feia insuportable. Vaig trucar a la federació catalana, que em van delegar a l’espanyola i van dir-me que necessitava els papers on el metge em receptava el medicament i que em tenia que omplir un dossier. Quan vaig rebre el dossier i li vaig portar al metge ell es va posar a riure, almenys tenia 10 pàgines!! Que vull dir amb tot això? Doncs que quan una persona dona un positiu involuntari es tractat per tothom i sobretot pels mateixos corredors com un delinqüent i es posat a la mateixa altura que un que es dopa conscientment . Crec que la diferencia entre una cosa i l’ altre es evident. La gent que vol fer les coses ben fetes ha de tenir totes les facilitats i no marejar la perdiu amb burocràcia a la gent i invertir més temps es perseguir el que fa les coses malament conscientment. Però ja sabem que en aquest mon es persegueix al “pobre desgraciat” mentre es dona bombo al trampós i al mentider...

14 comentaris:

Juan de Dios ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Juan de Dios ha dit...

hecha la lei,hecha la trampa.he conocido bastantes ciclistas con "alergias" y que casualidad,nunca les vi ponerse con los efectos de una alergia.esta claro que hay que dar facilidades pero tanto papeleo ,por algo sera,y lo se de buena mano.Para mi es lo mismo,doparse que dar positivo y no es mas que querer engañar.

Anònim ha dit...

Dons llàstima que no fan controls juande, sinó tindrieu un corredor menys, crec que us hauríeu de ser coherents i actuar com equips com el caja rural! però clar és fàcil parlar dels demés i quan et passa a casa canviar-te de seient. Per cert ho dic amb tot el respecte del món ehhhh

Anònim ha dit...

Per cert, hem dic Albert Cantenys Ribalta, i corro amb el Lizarran,no m'agradaría que m'acusessiu d'anonimo covard,és la meva opinió i la expresso amb respecte!

Juan de Dios ha dit...

Albert,si lo pillan y le echan 2 ños,perfecto.pero no ha dado positivo o si?? la hipocresia esta en lo mas alto y seguro que tu tienes amigos,conocidos los cuales no pondrias la mano en el fuego,no?¿??
tu dejarias a un amigo por cometer a un error???? nosotros no.repito que si le sancionan perfecto pero darle de lado ,NUNCA.MI EQUIPO,ES UN GRUPO DE AMIGOS,NO UN EQUIPO PRO.LECCIONES DE DOPAJE TE PUEDO DAR HOY MAÑANA PASADO Y CUANDO QUIERAS!!!!!! SEGURO QUE TU NO HAS PASADO UN CONTROL,SEGURO,TE DIGO LOS QUE HE PASADO YO????
HABLO LO QUE QUIERO,Y CRITICO A LOS QUE QUIEREN SER ALGO MEDIANTE LA TRAMPA.LOS QUE NO PUEDEN SER,VETERANOS O CICLISTAS MAYORES ME DAN UN POCO DE PENA,POR DOPARSE PARA NO LLEGAR A NADA.
YO TRABAJO REPARTIENDO COMIDA,SI QUIERES HABLAMOS DE MI CURRICULUM UN DIA Y MAS PENA QUE A MI NO LE DA A NADIE,VERME TRABAJANDO 9 HORAS CUANDO EN PRO HAY QUE SOLO HAN GANADO UNA CARRERA EN CIRCUITO.HABLAR,CHAQUETERO????JEJEJE.
Sin duda ,albert,tu hablas desde el desconocimiento y deberias informarte antes.
Por mi que hagan todos los controles del mundo y al que pillen ,sancion,y ya esta.

tambien hablo desde el respeto,albert.

Juan de Dios ha dit...

lo siento si parece prepotente pero no es mi intencion,solo un punto de vista

jordimasfepesa ha dit...

jo crec que si que hi ha diferencia entre doparse o donar possitiu. Crec que m'es d'un es pot medicar per qualsevol malaltia sense saber que el que s'està prenent pot donar possitiu. Un altre cosa es que quan passa aixó nosaltres mateixos possem el dit ala llaga i ja eñ jutjem avanç de començar.
Jo no vull dir que lo dels papers no estigui bé, al contrari, el que vull dir que al intentyar fer les coses bé em feien voltar d'un lloc a l'altre i semblava que era un estrany per voler justificar un medicament, saps que vull dir?
Se perfectament que amb el tema de l'asma tots els ciclistes ara tewnen asma i que molts realment no la tenen.
Albert, i qyuants corredors hio han que han donat possitiu i continuen corrent?

Anònim ha dit...

Juande, no hem falta més coneixemnt que el que tinc, una persona diu obertament a través d'un blog que s'ha près un producte per millorar el rendiment que està prohibit,a partir d'aquest moment no es tracta d'amistat,(evidentment podeu continuar anant a sopa junts)però per coherència, no potts criticar als altres per coses que passen al teu equip(voluntariament o involuntariament això no cal que ho discutim) i jo, certament no posaría la mà al foc per ningú, pq com bé diu el Jordi dopar-se és una cosa i pitar una altre. Per parlar de tot això no cal tenir un curriculum com el teu, n'hi ha proiu sent repartidor de menjar ehh, per cert un feina prou digna, la qual no hem faría pena execir, en fi crec que no ens posarem d'acord.

Juan de Dios ha dit...

no albert,si yo estoy orgulloso de mi trabajo,solo faltaria.coherencia,es no tomar nada.albert,es muy duro ver en tu habitacion de hotel productos dopantes y ver como casi se reian de mi por ir como yo iba.es muy duro saber que tu vas limpio y que llega un directtor y te dice que no tienes motor.se paro a pensar que era por algo???coherencia ES mi manera de ver el ciclismo y mi manera de practicarlo.yo no tome nada y como bien dices tu,no puedo hacer nada por nadie.tambien te digo que la gente se equivoca,y no por eso hay que machacarla.tu no te has equivocado nunca??? te gustaria que en alguna cosa que tu te eqvicocas te diesen de lado????dime albert

Juan de Dios ha dit...

lo de pena en mi trabajo no lo digo por mi trabajo,albert,si no por la situacion

jordimasfepesa ha dit...

la finalitat d'aquest post era posar sobre la taula 2 coses q x mi son diferents. Si et dopes saps q pots donar positiu, si no et dopes pot ser q donguis positiu. Entenc perfectament el q diu en juande i sempre he estat dl parer q tothom te dret a una segona oportunitat! es veu d'un hora lluny q està penedit i qui no quan pasen aquestes coses. He vist i sentit gent q han pitat i encara s'en fotien d la situació. Per aixº quan algu pita per error ningu el creu.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
jordimasfepesa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.