dilluns, 3 de novembre del 2008

Categories

Suposo que tots estem d’acord en que el ciclisme està passant per un mal moment, no? Això és com una casa, que vull dir? Crec que les categories inferiors, començant per les escoles i acabant pels infantils son els fonaments del nostre ciclisme. El ciclisme és comença a aixecar amb els cadets i els juvenils, un punt molt important en la vida dels corredors. El següent punt i previ pas a poder acabar d’aixecar la casa es la categoria elit i s23 i per acabar està el professionalisme. Aquestes són les categories a les quals s’ha de donar tot el suport del món perquè son la base de tot el ciclisme de competició. Totes les altres categories son de mes a mes. Respectables totes, faltaria mes! Que està passant? Les categories inferiors no hi ha gent, això vol dir que s’està fent alguna cosa malament. Igual passa amb cadets i juvenils. Les categories de competició que no fomenten la “cantera” no són res més que això, categories. La de veterans la trobo molt apropiada. La categoria de ciclomaster és va fer en un moment en que a elit s23 hi havia molta participació a les carreres, hi havia gent que no podia entrenar, que pel que fos no podia. La solució va ser crear aquesta categoria, i crec que va ser una bona solució en el seu moment. Que ha passat? Que aquesta categoria a anat a més, en tots els aspectes, ha passat de ser una categoria d’esbarjo a ser una categoria profecionalitzada. I la gent que no podia a elit ara no pot a ciclomaster i que fan? Doncs anar a les cicloturistes, que d’aquí poc i quan i posin un fora de control curt ni aquí podrà anar la pobre gent que el que vol es gaudir. Perquè un ciclomaster no corre amb elit (i estic parlant del temps en els que estem ara), hi ha varies excuses, l’una i la que es diu més és el temps d’entrenament. Sé del cert que hi ha ciclomasters que entrenen molt més que molts amateurs, una altre és que a elit estaré a darrera i aquí estic davant. I que? estàs al darrere, però estàs corrent amb els millors. Moltes vegades he sentit dir a ciclomasters que no hi ha diferencia entre les dues categories, doncs perquè no es fan elits? No pagaran per correr i a sobre cobraran. Totes aquestes refleccions no les faig perquè si, sinó que son la meva opinió i la meva experiència. Jo crec que en un moment com aquest em de caminar plegats. Per aquestes i algunes altres raons jo vaig canviar de categoria, i ara sé que no em vaig equivocar. La meva solució és fer, s23, elits de 1º i elits de 2º. I córrer tots junts, tindrem més carreres i com més serem millor o passarem. A França ho fan mes o menys així i us puc assegurar que no els hi va gens malament.

33 comentaris:

Amat Artigas Personal Blog ha dit...

Bones companyer!

1. Jo estava fent el curs a Barcelona fa uns anys per poder portar cadets i moltissims pals a les rodes fins que vaig decidir no seguir. Molts caps de setmana perduts allà i molts entrebancs per poder tirar endavant. Corroboro que molts altres com jo no hem seguit per interessos dins la Federació. i ho deixo ben clar aqui i sense anónim! Si algú sap si puc continuar aquells cursos que ja havia fet diferents exàmens m´ajudaria a poder tirar endavant la mainada.

2. Sobre la categoria ciclomaster Jordi la majoria tenim feina i familia i les curses són massa llargues per arribar a casa a les 4 o 5 de la tarda. Jo crec que per aixó la majoria (crec que molts tenim nivell per poder mantenir el pilot) no canviem de categoria.

3. No és problema de pagar, cobrar, no pagar o no cobrar. La categoria ciclomaster s´està reconvertint en máster (pq la majoria ja passem els 30 anys) i per aixó no estem a l´altre categoria. Has pogut comprovar la gent propera a 20 anys si que ha estat competint amb vosaltres.

Aquest és el meu punt de vista! Potser tinc raó, potser no, peró que sàpigueu que sinó hi ha més base a vegades no és culpa nostra!

Bona setmana i a seguir pedalant!

Att.
AMAT ARTIGAS TOWLE
http://amatartias.blogspot.com

Juan de Dios ha dit...

yo ,visto en mi blog jordi,pienso que los ciclosports viven en su mundo(sin faltar eh) ajeno a todo y a todos.era una categoria muy bien pensada y para gente que no podia entrenar.la solucion ,la que tu dices en tu blog y para eso MUCHOS CICLOSPORTS TENDRIAN QUE SER MAS VALIENTES Y DAR EL PASO Y DEJAR ESTA CATEGORIA PARA LOS QUE DE VERDAD QUIEREN COMPETIR Y NO PUEDEN,COMO DICE AMAT,POR FAMILIA,ENTRENOS Y DEMAS.a mi que digan que lo podrian hacer bien en elite no me vale.QUE LO HAGAN Y ME CALLARAN LA BOCA!!!!solo son ellos los 10 0 15 que hay que lo podrian intentar hacer bien en elite pero....AMAT TUS CIRCUNSTANCIAS ME PARECEN PERFECTAS PERO LUEGO PORQUE HAY CICLOMASTER QUE CORREN CASI TODAS LAS QUE SE PUEDEN CON NOSOTROS?es algo que me he preguntado en mi blog y nadie me ha respondido.JORDY CONTIGO A MUERTE(sentido figurado eh)

Daniel Lopez ha dit...

Quizas valentia,quizas algunos miedos,no lo se ni tampoco quiero saberlo.Al igual que tu Jordi,Juande,jose y algunos sabemos y es de dominio publico que mas de uno y cinco y 10 pasan todas las temporadas de los 18000 kms.que con estos kms. podrian estar corriendo en elite?,no hace falta que os de mi respueta (yo estoy en elite) y para mas inri el 90% de las carreras en circuitos que no mas de 1:15 minutos.Que lo hagan por que prefieren subirse a un podium,perfecto,lo respeto,para mi eso careze de toda motivacion.

Que hay gente que apenas puede hacer mas de 300 kms. por semana y que a duras penas pueden acabar una carrera de 2:30 minutos de duracion,tambien perfecto,esa es su categoria,su hueco,su sitio.
Aun por encima la categoria en catalunya esta....hasta 5 semanas seguidas sin carreras,solucion?correr con los elites los dias que no haya carreras,bien,el problema sigue estando no?
En el blog de Juande y en la ultima cronica lo he visto,he leido autenticas barbaridades,por ejemplo que los master estan al mismo nivel que los elites,patetico....Algunos han estado a la espera que se hable del tema para saltar y criticar.

A los que frecuentan este blog como el de Juande,Jose,tu Yordi,Oskar,trueno,el mio.Creeis que vale la pena seguir devatiendo de este tema? mi opinion respeto todo el que haga falta,compartir lo que dicen y hacen algunos (bastantes) para nada.....

Anònim ha dit...

muy pocos masters dan su opinion
se callan y a la suya
por mi se tendrian q ue quedar en casa y que compitan entre ellos esto es lo normal
lo demas me sobra
por uno que queda bien con elites lñso denas nada
y con los kmque se hacen en cataluña no se tiene q entreenar tanto

jordimasfepesa ha dit...

amat, la majoria de elits també tenen familia i feina, i cre-me, son una minoria la que no la tenen.
L'hora d'arribada no varia gaire, t'ho dic per experiencia, les carreres elit començen a les 9 del matí. Trobo patetic el que t'ha passat amb el tema dels nens, podriem intentar montar una escola aquí Torroella-estartit, que m'hen dius?
AH! i tots els punts de vista son benvinguts!

Dani, per a mí val molt la pena seguir parlant sobre aquest tema ja que ens hi pot anar el futur. Hi ho dic perquè el que no pot ser es que joves passin directament a ciclo. I a mi el tema de l'entrenament ja no em val, aquí tothom entrena i te un nivell molt acceptable.

AH! i jo no volia calcar el post del juande (molt bó) sinó que he volgut que la meva opinió quedes clara

Daniel Lopez ha dit...

yo tengo claro tu opinion,desgraciadamente el futuro no esta en nuestras manos,ojala por que lo que esta pasando no volveria a suceder....

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

yo no soy superman ni me lo parezco.
Tengo una hija de un año, vivo en lleida(la excusa de los viajes...mas que yo pocos) trabajo 9 horas diarias y entreno 1.30 como mucho sacrificando mi hora de comer.Si voy a correr un circuito interurbano de 10 vueltas arranco de pito, doy 6 escapado y a la 7 me siento en un bordillo , veo el esprint me cambio y pa casa. Las copas pa vosotros.
Y así me siento el mas feliz del mundo porque los que me ganan son los mejores.
Que hay duda de que en elite no estan los mejores? no me da ni risa...por que decis eso porque venis a una carrera llana y alguien hace el 10? me gustaria ver el rendimiento en las carreras de verdad, inaguracion, sabadell, piera, odena...madre de dios!

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

y estoy con Dani...esto no nos lleva a ningun sitio.

Trueno ha dit...

no convirtamos esto en un mano mano "elites-masters". los mejores ciclistas están en el Tour de Francia, ni aquí ni en la Xina,jaja

dicho esto, aquí lo que de verdad importa es que el año que viene solo salen, segun mis informantes( Teniente Colombo y Señora Flecher)el Ilerda y el Ditec, a la espera de Aluminios; y la Presidenta de la Federació no ha mostrado ninguna preocupación por la situación del ciclismo de carretera elite y encima quiere que el año q viene todos paguemos por carrera, como en las sociales!!!!

revisión médica+licencia+carreras+mantenimiento de la bici+gasolina++++++ aqui todo suma señores, y estamos en crisis!!!!!!

Didac ha dit...

les curses tots junts

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

no le veo el problema.
Todos juntos y como dice Jordi contra mas seamos mas reiremos!
y luego que den trofeo a quien quieran, por categorias.

jordimasfepesa ha dit...

Per res del món vull una discussió entre ciclo i elits. Simplement dono el meu punt de vista sobre el que éspot fer per salvar el ciclisme.
Hi ja et dic jo que si s'ha de pagar jo sere el primer a plantarme al gp inaguració!!
de totes maneres he enviat un email a la fede perque m'ho confirmin

Daniel Lopez ha dit...

Hace unos dias le dije a traves del blog a Juande que no valia la pena meterse en estos jaleos,ayer se lo dije a Yordi y lo seguire diciendo,por que? por el motivo de que se esta creando (o ya lo hay)una discusion sin sentido ninguno que llevara a que el ambiente entre ambas categorias se enrarezca mas de lo que esta.

No nos damos cuenta y lo estamos dejando de lado todos que quien es el gran culpable de esta situacion es la federacion.En el blog de Juande,en la cronica del viernes pasado de los 54 comentarios nadie (se incluye el menda) ha escrito sobre la responsabilidad de los estamentos (federacion).Os dais cuenta que la federacion se esta frotando las manos mientras entre nosotros estramos en un camino que para nada nos conviene a ambas partes....
Yordi en mi anterior comentario me referia a esto.

Daniel Lopez ha dit...

Jose genial,nada mas.....me saco el sombrero,eso si,te doy la idea de que lo que acabas de escribir lo publiques en el blog de Juande como respuesta a joni basso y a otros por sus brillantisimos comentarios,por no decir otra cosa......

jordimasfepesa ha dit...

joder, parlar així és molt dificil, no s'expressa el que realment vull transmitir. Crec que deixo ven clar que jo no vull cap mena de polemica. Vull expressar la mevo opinió. Crec que si que és parla de la culpavilitat de la fede, són ells qui fan les categories, be ells no la uci, a la rfec.

jordimasfepesa ha dit...

deixo ven clara la meva opinió de com fer les categories, crec que aixó és una critica ben clara a lka fede.
I no vull cap mena de polemica, torno a dir! Aquí tothom pot dir el que vulgui i opinar el que vulgui el que passa és que moltes vegades la gent enten el que vol.
Jo només intento aportar el meu grà de sorra per aviam si entre tots arreglem aixó, potser m'equivoco, aixó no ho questiono, pero alguna cosa s'ha de fer

ViNi ha dit...

a este paso los master empezaran a preparar inauguracio como si fuera el tour jajajaja solo para demostrarnos algo...yo no se como estaba la categoria antes porque no competia y no sabia que era unca carrera por decirlo asi, pero segurisimo que mejor que aora,pero como en lafederacion son politicos y como sabemos los politicos... donde ai dinero estan.

Juan de Dios ha dit...

JORDI NOTICIA DE ULTIMA HORA
EN LA FEDE CASI SE RIEN DE MI CUANDO LES HE PREGUNTADO SI NOS IBAN ACOBRAR.2 ALTOS ESTAMENTOS ME HAN CONFIRMADO QUE YA SOLO FALTARIA QUE OS COBRASEMOS POR SALIR palabras textuales asi que ala ya estais informados

Anònim ha dit...

veis la gente habla por hablar...que rabia...alguno le dara rabia y todo.

jordimasfepesa ha dit...

doncs polemica tancada, gràcies juande!! de vegades els rumors poden causar una pilota que és va fent gran igran. Parlant la gent s'enten!

Anònim ha dit...

TEIXI
Jo crec que la categoria cicloesport actualment hauria de DESAPAREIXER. Aixi de clar. Les millors curses elits. I despres per la gent que li agradi competir i per raons varies no te el nivell suficient, pues les curses de menys kilometres o que no hi ha tans bons premis i tal pues socils i que corri tothom. Collons que competir en bici ja sabem ke no es fàcil, qui vulgi competir pues tots junts i cadascu ja estara el seu lloc, jo almenys mai falto el respecte tan el ki em guanya com el ke queda per darrera.
Collons ke no anem sobrats ni de corredors ni d'organitzadors.
Apa salut! Juande i Jordi magrada la passio repartiu!

Anònim ha dit...

Volia dir curses socials!

J. Teixidor (TEIXI)

Secociclisme ha dit...

Salvador, en mi caso particular yo no hablo por hablar,la Presidenta nos comentó esa posibilidad en la última prueba de la Kids Cup que hubo en LlEIDA, te puedo asegurar que esa es su idea, que se lleve a cabo o no esa es otra historia, ya que no decide ella sola, de momento a tirado algún globo sonda pero ha visto que la gente no está por la labor. Pero repito y no me invento nada , me lo ha comentado en un par de ocasiones.

Trueno ha dit...

yo tampoco me lo he inventado, además por eso precisamente sabiendo quien es Juande le lanzé la pregunta para sacarme de dudas, que no se tiene q pagar, bueno es lo lógico. Pero si ya va diciendo por ahi la señora esas cosas a la gente pues por algo será, una cosa es q lo tenga en mente y no pueda ponerlo practica, por suerte.

Juan de Dios ha dit...

bueno si esa es su idea ya estaremos unos cuanos para por lo menos hacerselo saber que somos unos cuantos que no lo vamos a peermitir.en la fede los encargaaos de el ciclismo de competicion no tenian ni idea y las pala bras fueron textuales

Anònim ha dit...

tened por seguro qu el pagar ya el año pasado el sr casdeball lo propuso
y este año lo intentaran de nuebo
el sr manel tien razon estan lanzando globos sonda para ber que pasa
porque si no ya me direis de donde cobraran ellos
jjaja

jordimasfepesa ha dit...

Jo tinc clarissim que no correré ni una carrera elit pagant. Us imagineu el gp inaguració? venen els equips de fora i quan van a inscriures els diuen que s'ha de pagar!! jo no estic disposat a fer el ridicul d'aquesta manera. I torno a dir que aixó son supossicions, quan passi, que ho dubto, ja farem el que creiem que em de fer. NO PAGAR

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

madre de dios.

CASADEBALL.
Me voy a morder la lengua 20veces porque si digo lo que pienso....!!!!
Alguien va a prohibir a ANCIANOS meter las narices en asuntos de la federacion? Asi nos va , joder...
Si si es un ataque directo y me da igual lo que penseis.Yo he tenido EN MI PERSONA ataques directos de este yayo. Y que? ahi lo teneis metiendo mierda en la fede con mas años que hombre de Atapuerca.
y os repito que me muerdo la lengua por respeto a la edad que tiene que si no ...

Juan de Dios ha dit...

no os pongais asi.si lo deciden,el pagar,somos unos cuantos que no estamos dispuestos.ademas yo ire al inaguracion yquien me va a obligar a pagar?los mossos?yo lo tengo claro me planto el primero en la salida y haber quien tiene co......de quitarme de alli.PERO NO SUFRAIS QUE NO LO VAN A HACER

jordimasfepesa ha dit...

bueno!! ja veig que esteu una mica desorirntats!! ja fa un parell o tres de dies que he penjat els xuxos i ningú els ha vist??
aiaiaiaiai que us quedareu sense....

Daniel Lopez ha dit...

tiempo al tiempo,pero cuando estos inectos dicen algo miedo me da....
Contar conmigo,yo sere otro mas,lo digo de verdad,de todo corazon,ya tengo bastante pagando el dorsal como para pagar una carrera tras otra.
Cuando corria en master ya pagaba,con morros pero lo hacia...

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

jordi yo los vi al minuto de ponerlos!!!!!
vaya pinta...esos dan positivos...jeje

Anònim ha dit...

dani lopez no le llegasn ni a la cala de la zapatilla de joni baso