divendres, 13 de març del 2009

"pinganillo"

Ja fa temps que hi ha la polèmica de que si “pinganillos” si “pinganillos” no. Personalment crec que “pinganillos” no! Per què? Per a mi treuen tota l’essència del ciclisme en el seu estat pur. Avui dia el ciclista només a de pedalar i punt. El ciclisme no és això. El ciclista ha de pedalar, s’ha de sacrificar amb els entrenaments tota la setmana, amb el menjar i amb mil sacrificis més. Però el que diferencia als corredors, deixant a part el potencial físic, és la manera de veure les carreres, d’interpretar les curses, la capacitat de decisió en moments crucials de la carrera...Un corredor és molt més que un esportista que pedala. És una esportista que necessita el 100x100 del seu cap en plena cursa. S’ha arribat a un punt on el corredor que agafa un principi d’escapada avanç de donar relleus pregunta pel “pinganillo” que faig? No son capaços de pendre decisions per si mateixos i és limiten a pedalar i a obeir ordres. Molts corredors no passen relleus fins que el seu director els dona premis. Un ciclista ha de tenir capacitat de decisió i el “pinganillo” és un atras per al desenvolupament com a corredor d’un ciclista. A part de tot això el “pinganillo” priva d’un espectacle pur...

13 comentaris:

Anònim ha dit...

YO TAMBE OPINO IGUAL QUE TU, AMB UNA DIFERENCIA:
A ON SI QUE CREC QUE PODRIA SER UTIL , ES EN LES CATEGORIES DE CADET I JUVENIL(ARA ESTA PROHIBIT).
CREC QUE AMB EL PINGANILLO, ELS DIRECTORS SI QUE PODRIEN ENSENYAR MOLT MES.COM ARA COLOCACIO EN CARRERA,I UNA MICA MES DE TACTICA COSA QUE PER LO QUE VAIG VEIEN EN ELS ULTIMS ANYS SESTA PERDEN.
ES LA MEVA HUMIL OPINIO.

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

todo lo contrario,ampostosi!
A los niños hay que dejarles que se equivoquen, que aprendan a tomar decisiones importantes que conlleven ganar o perder, sólo así aprenderán de verdad de lo contrario solo se dedican a hacer lo que les mandan.
En profesionales y en elite el pinganillo tiene mas razon de ser,guste mas o menos, pero los niños han de juagar y aprender de sus errores.
Luego pasan a elite en un equipo que tiene para pinganillos y no se enteran de nada en carrera...

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

que NO tienen para pinganillos, quise decir.

jordimasfepesa ha dit...

Estic d'acord amb el Jose sobre els cadets i juvenils, han d'anar per lliure i apendre a equivocarse per si sols.
A elit i pros la meva opinió és que sense pinganillos!

Anònim ha dit...

quizas tengais razon, pero yo hablo de mi propia experiencia, llevando cadetes i juveniles.
Yo me cansaba de dicirles antes de la carrera, como tenian que ir colocados, y nada de nada, siempre los mismos errores.
lo peor es que hoy corren en amateurs,y siguen haciendo los mismos errores.

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

No, si yo te entiendo, claro que es genial poder ir diciendole en ese momento que haga esto o lo otro, pero piensa que un corredor que no te hace caso despues de darle las instrucciones antes de salir...yo recuerdo que si mi director me decia blanco yo moria con blanco!
el que no quiere aprender ni con pinganillo ni sin el.
Muchas veces los crios atacan sin pensarselo dos veces, y ese impulso es bueno, es iniciativa , es valentia, aunque luego acabes muerto a mitad de carrera, de eso aprendes para la proxima, pero si atacas y ya tienes al director gritandote en la oreja A DONDE VAS, PARATE Y A RUEDA!!! como comprenderas eso para mi no es bueno para la formacion del chaval.

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

Un punto intermedio sería lo suyo , verdad? poder avisar los errores y dejar manga ancha a sus impulsos, pero es bastante dificil ya desde pequeños, siempre se quiere ganar a toda costa...

Anònim ha dit...

con eso tienes razon el que no quiere aprender, no aprende.
yo personalmente no lo utilizaria para gritarles o frenarles en una escapada, sino ke lo dejaria aprender.pero si para corregir errores.
yo era un corredor, bastante limitado, pero recuerdo que aprendi muchisimo de los directores que tuve y en aquellos años si llegaba delante era gracias a todo lo que me habian enseñado ellos.de toda formas entiendo tu opinion, por que realmente no esta lejos de la mia.

jordimasfepesa ha dit...

Cada persona ésun mon i cada un tenim la nostre opinió. El que m'encanta és que tots els que em opinat aquí pensem en el bé del corredor sense ni nombrar el resultat de la carrera i això crec que és molt important.
Els avenços tecnologics s'han de fer servir per a un bé de la persona, en aquest cas del corredors i no pas per un mal, que seria fer servir el "pinganillo" per cridar i ensenyar malament als corredors.
Un corredor de categories inferiors ha d'apendre dels seus propis errors.
El que fan en l'equip d'en Jose és genial.Reunió avanç i despres de la carrera i parlar en carrera. Crec que aquest és el camí a seguir.

Trueno ha dit...

FORA EL PINGANILLO!!!

un tio sentat tranquil desdel seu cotxe no té la visió de carrera suficient per donar ordres, ja em direu q ha fet avui Euskaltel tirant a l'inici i després David Lopez posant en evidencia el seu propi lider Luis Leon!!! fora ordres!

Daniel Lopez ha dit...

yo soy de la vieja escuela respecto a este tema,asi que nada de pinganillo.Para mi el ciclismo es mas que fuerza fisica y mental,es vision de carrera,es usar la mente en momentos de maxima agonia fisica y mental....

Juan de Dios ha dit...

la verdad es que nada que decir,FUERA EL PINGANILLO!!!! pero tambien va bien llevar uno solo por equipo,ya sea para poder darte agua,pinchazo o caida,eso no estaria mal UNO POR EQUIPO

pinganillo ha dit...

It's much more practical and convenient to use wireless headsets than the typical type.