dimarts, 6 d’octubre del 2009

EQUIP

Ja fa dies un corredor del meu equip, després de la carrera de Manlleu, em va demanar que li expliques que era per a mi un EQUIP.

Jo explicaré que és per a mi un equip, però crec que el millor de tot és ser un EQUIP i llavors pots entendre que és realment un EQUIP.

Un equip ho és en tots els sentit, un equip comença el primer dia que et truques o truques tu per formar part d’aquest EQUIP, el dia de la presentació, aquells nervis per conèixer els teus companys, per veure l’ambient...

El dia del primer entrenament on vas amb la màxima il·lusió, i que moltes vegades la nit avanç no acluques l’ull dels nervis. Rodar al costat dels companys amb la roba de l’equip, parlar amb un, amb l’altre, que els més veterans t’expliquin experiències i anècdotes, que et donguin consells...

El dia de la primera carrera, quan el director diu el que haurem de fer, a qui em d’ajudar, el dia que el “líder” et diu que vagis a buscar aigua al cotxe i tu li portes passant per el costat del gran grup i li dones, et dona les gràcies i tu tens aquella enorme satisfacció d’haver fet algo per l’EQUIP.

El dia que tens que tirar de carro de l’EQUIP, que junt amb els companys d’equip anem a relleus per tirar la escapada i jugar-te la carrera a l’esprint, que tu arribes a 20’ o fora de control, però el teu líder t’està esperant a meta per abraçar-te i donar-te les gràcies.

En una volta a l’hora de sopar, quan les coses no han anat bé i un equip és una pinya, tot és pot arreglar. Deportivament aquell dia n ha anat bé però sabent que l’any demà ho donarem TOTS tot per tornar a intentar-ho.

Un EQUIP és nota, quan tu vas a les carreres saps qui actua com a equip i qui no, saps perfectament la gent que quan el manen tirar de carro ho dona tot i qui és guarda algo per fer el puesto.

Un EQUIP son un conjunt de persones que lluiten UNIDES sense pensar en ells i pensant en un bé conjunt, una suma de persones que van a una.

UN EQUIP

9 comentaris:

Oriol Figuerola ha dit...

Jordi!!!

Gran post, molt currat. Ja saps que jo no puc parlar massa, encara no tinc massa experiencia en el ciclisme, però sí que et puc dir que l'esperit d'equip és molt important, sense anar més lluny, en tots els anys que he fet basket, quan teniem un equip per anar fent, però molt ben avingut (o sigui, esperit d'equip) quedavem dels primers de la lliga; en canvi, en equips més potents fets per guanyar, on no hi havia aquest esperit, quedavem per sota del que s'esperava.

L'esperit d'equip és importantissim, i l'has definit molt bé en el post.

Salutacions krak!!!

Juan de Dios ha dit...

hombre un equipo lo es todo.si algun ciclista tiene la desverguenza de decir que gana solo,no es ciclista.el equipo lo es todo TODO. de ahi parte el rendimiento,la ilusion......TODO.
MUY BUEN POST

jordimasfepesa ha dit...

ei Oriol!!!
l'any que ve suposo que seras elit, no?
Pues més d'un Juande, mes d'un!!!

Oriol Figuerola ha dit...

Jordi, la decisió ja està presa, l'any que ve a patir de valent per aguantar al roda (i part de culpa la tens tu, jejeje, al final m'has convençut). Així que les cocacoles per recuperar els "globos" que agafré, ja sé qui me les pagarà, jejeejej

jordimasfepesa ha dit...

eiiii!!!! m'en alegro molt i la cocacola la tens pagada!!!
enhorabona maquina!!!!!!

Ciclista ánonimo ha dit...

De acuerdo con todo crack, excepto la foto, yo soy más de Fagor, jeje.

Aún asi Kas es un mítico, quizás el equipo español más grande de la historia, al menos antes de la época Indurain, seguro, y en cuanto a diversidad de corredores por supuesto, porque no había uno, ni dos, ni tres cracks.

jordimasfepesa ha dit...

ciclista anonimo, posso la foto del kas perquè el meu tiu corria al kas!jejejeje s'ha d'escombrar cap a casa!!

Daniel Lopez ha dit...

Ostras Jordi lo as clavado,esa es la filisofia de un equipo,gracias por contarlo...

oscar ha dit...

Molt bon post jordi.
Es veu que estima aquest esport i tens la etica d'aquest esport molt ben apresa.
SALUT.