dimarts, 26 de juliol del 2011

Fora de control

Aquesta es una de les normes que més bé em se del reglament de les carreres i sobretot de les voltes, ja que ho he patit en les meves carns molts cops. Des de la volta a Extremadura que en la segona etapa vaig arribar fora de control o la Vuelta al Salvador, que després de trencar la potencia i anar 100km tot sol i amb la potencia lligada al manillar aguantada per una camara també vaig arribar fora de control. Amb aquests dos exemples vull dir que el fora de control hi poden intervenir molts factors i segons el meu criteri es tindrien que tenir amb conte, una cosa es quan arribes fora de control perquè has anat “passejant” durant l’etapa i una altre ven diferent es quan es per coses o circumstancies alienes al corredor. En aquest tour ha estat escandalos que cavendish (un grandíssim sprinter) guanyes el Maillot verd, ja que en dues etapes va arribar fora de control i tindria que haver estat expulsat del tour. El problema d’aquesta normativa es que queda a criteri dels arbits i sobretot a la pressió del organitzador. Per posar un exemple, en una etapa de muntanya hi pot haver un 20% de fora de control, això vol dir que del temps que fa el primer se li aplica un 20% i aquest es el temps que te per arribar l’últim corredor dintre del control. El que no entenc es com pot ser que els que lluitaven per la general del Maillot verd, Rojas, Cavendish i Gilbert, no ho fessin en les mateixes condicions. Mentre en l’etapa del galibier rojas arribava a 31 minuts del guanyador i gilbert i cavendish a 36 minuts i fora de control per 2minuts i mig fossin repescats. Evidentment, mentre Rojas va lluitar per entrar dintre control els altres van fer l’etapa més “relaxadament” . Jo no dic que no es “repesqui” a ningú, però si hi ha unes normes son per complir-les, sinó que no les posin, i més quan s’està lluitant per un Maillot en el tour. Evidentment quan tu t’estàs esforçant per entrar dintre del control sabent que les forces que estàs gastant et poden fer falta al dia següent per lluitar pel punts en algun sprint i veus que els altres que lluiten amb tu han entrar fora de control i al dia següent et passen la ma per la cara a de ser bastant frustrant.

11 comentaris:

Trueno ha dit...

si un se'l repesca se l'ha d'excloure inmediatament de totes les classificacions de la carrera!! aixo no entenc com la UCI no ho obliga per norma!! és de calaix!!

Albert ha dit...

Realmente VERGONZOSO lo q le han hecho al bueno d Rojas,pero bueno no hay q ser muy listo,a los franceses les fastidia q cada año acaparemos el Tour y viendo q samuel s llevaba la montaña no iban a consentir q otro español subiera al podium,para mí el ganador ha sido Rojas lo demás es puro marketing d la carrera,además no hay q olvidar q a Rojas le quitaron varios puntos en una d las primeras etapas y que la gent ya está harta d ver cmo Cavendish supera las etapas d montaña agarrado a los coches,el propio Ventoso ya s quejó en el Giro q iba agarrado y sín dar ni pedales,y luego abogamos por 1ciclismo limpio pues esto tb habría q sancionarlo.

Sergi Escobar ha dit...

Penso igual que tu Jordi, peró hi ha una cosa que encara hem fa més rabia d'un corredor repescat, i es que al dia segúent sigui el primer d'atacar o possar-se a la primera escapada...

Juan de Dios ha dit...

me uno con lo que dicen todos

jordimasfepesa ha dit...

sergi, recordes quan ens van fer fora a la vuelta a extremadura amb el rocavilly? Com vam tornar cap a casa cagant osties? Em va fer molta ràbia anar a fora d control xo recordo molt quan vam tornar cap a casa. Un s'ha d quedar amb les coses bones! Jejejeje . Penso q arribar fora d control quan ho has donat tot es una d ls coses més frustant que he viscut sobre la bici.

Javi ha dit...

Albert, el bueno de Rojas llegó fuera de control en la etapa de Alpe d'Huez y también fue repescado.

jordimasfepesa ha dit...

crec que va ser per 18 segons, no es el mateix javi, una cosa es que et repesquin per 18 seg i una altre per 2min 30 seg. a més, va ser despres de que repesquessin a cavendish el dia avanç, amb lo qual la seva moral deuria pensar que tan se l'infotia!

Albert Olivé ha dit...

No em va agradar gens aquesta jugada del Tour. I si, en Rojas va arribar fora de control per pocs segons i com ell mateix va comentar, no hi va posar més el coll perquè sabia que després de lo viscut el dia abans, també el respescarien a ell.

Albert ha dit...

El bueno d Rojas llegó fuera d control pq él mismo reconoció q no se iba a dejar la vida para entrar en tiempo sabiendo q luego a Cavendish lo iban a volver a repescar cmo volvió a suceder.

Javi ha dit...

La verdad, me esfuerzo por entenderos, pero no lo consigo. Debéis tener un fondo de armario impresionante.

jordimasfepesa ha dit...

que es el q no entens filosof? jejejeje