dimarts, 3 de març del 2009

PARIS ROUBAIX

L'infern
El patiment
Els nervis
La gloria
El sacrifici
Sense cap mena de dubte és la carrera que em te el cor robat, no puc descriure el sentiment que em produeix aquesta carrera, de veritat que em possa la pell de gallina cada vegada que hi penso.
Veure l'afició que hi ha, lo que la gent viu aquesta carrera, amb aquella passió, amb aquell esperit...uff!
Com molts corredors han dit és una carrera que t'ho dona tot, ho t'ho treu tot.
M'indigna veure la poca repercussió que li donen els mitjans d'aquí, i lo poc que interessa als directors d'aquí. Als equips espanyols mai han tingut cap mena de prelidecció per aquestes carreres i magnifics corredors han hagut de marxar per poder fer el ciclisme que ha ells els agrada, cas de Freire, Flecha, Astarloa, per citar-ne algun. En canvi han intentat convertir un exel.lent classicoman en un corredor de grans voltes, Valverde.
La Paris Roubaix és una carrera que res te ha veure amb les altres, cada cop que passo per un enpedrat d'algun poble em ve al cap aquesta carrera, una gran carrera...

13 comentaris:

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

Jordi la Roubaix es tan grande y tan dura que esta al alcance de muy pocos,y genera respeto y miedo!
por eso no acuden mas equipos o mas corredores nacionales....y eso aun la hace más grande...

ViNi ha dit...

para mi, la mejor clasica sin duda, ver esa carrera es un espectaculo, sabes que en cualquier momento puede pasar algo y ver como pasan los adoquines no tiene precio!!!

espero que este año llueva que asi es mas epica y si se puede que se la lleve flechita...

Josep Codinach ha dit...

Foguerada!!!! que dir-te d'aquesta cursa... simplement que vaig fer la cicloturista el 2006 amb l'Amat en el mateix recorregut que els Pro's i tal com dius o tu dona tot o ho perds tot en ella... quin dolor a les mans nomes de pensar-hi! quin mal d'esquena vaig patir aquella setmana... però sincerament, va valdra la pena...

Salut!

Trueno ha dit...

y creo q los equipos para confeccionar sus plantillas no obligan a los corredores ha correrla, es una leyenda urbana eso o no? yo tengo entendido q los corredores se apuntan voluntariamente sin presión del director, eso es cierto?

Daniel Lopez ha dit...

Creo que ya no se trata de una carrera como la que describes,aqui cada vez la gente sale menos a las cunetas,da igual la vuelta,carreras de un dia o vueltas de 5 dias,tan solo en Euskadi y el norte se libra de ello.Alli la gente sale a disfrutar de ciclismo llamese la carrera que sea....

jordimasfepesa ha dit...

"Creo que ya no se trata de una carrera como la que describes,"
no se ha que et refereixes? Jo crec que si que és tal com la descric.
Aquí és molt doferent, no hi ha cap mena de passió per les classiques, exeptuant les zones que tu dius. I això que vam tenir un classicoman com la copa d'un pi, Poblet!
Freire ha guanyat 3 campionats del mon! hi te més repercussió un tiu que guanya el campionat d'espanya! patetic! i no vull desmereixer el que guanya un camp. d'espanya.

Ernesto ha dit...

És la més gran, sens dubte. Serà massoquisme, però quina enveja em fan en veure'ls passar pel Forêt d'Arenberg...

Juan de Dios ha dit...

jordi has tocado mi punto debil,MI CLASICA.si esta clasica aqui no se aprecia peor para ellos ,por no decir que se ...es incrible,es apasionante es es es ...... NO TENGO PALABRAS.SOLO HAY QUE VER LAS CUNETAS DE ESTA CARRERA,LLUEVA,HAGA NIEBLA,SOL,VIENTO...ESTAN REPLETAS!!!!!por que molestarse si aqui tienen o no repercusion.a los verdaderos amantes del ciclismo siempre nos gustara.

p,d mi primer blog su nombre era paris-roubaix.yo no me puedo morir sin ir,ver,o pasar,aunque sea andando,por uno de esos paves

XAVI NOVELL ha dit...

oi tant ...per la tele la millor, en cursa ja ha de ser la hòstia.

ja que el ciclisme ès com el sexe , està molt bé mirar-lo per la tele , però preferim practicar-lo.

records crack!

jordimasfepesa ha dit...

ernesto, foret d'arenberg, només el nom ja em fa possar els pels de punta
Juande, m'emprenya que aquí no tingui repercussió perquè no la fan per tv, aquests ultims any per tv2 no la fan ni endirecte o passen 30 minutets, és patetic, per això m'emprenya que no tingui repercussió aquí.
Jo com tu, algun any hi vull anar!
Xavi, tu sempre tan catxondo!! però tens raó!! jejejejeje

Oriol Figuerola ha dit...

Una cursa duríssima, amb patiment, molta tensió, etc... només cal veure les cares a l'arribada!! PEr cert Jordi, no sé si aquesta té la seva versió cicloturista, però si la té.... has pensat mai a anar-hi? No és el mateix, es clar, però potser estaries més "a prop" del teu somni i deu ser una gran satisfacció acabar-la. Per cert, he vist el teu altre blog, es molt interessant.

Salutacions!!!

Jordi Soler ha dit...

Jordi, yo hice la versión cicloturista del TOUR DE FLANDES...y te puedo asegurar que cuando tenga la ocasión de ir a la Paris Roubaix, me apunto sin pensarmelo...
La afición allí es impresionante, no había un km de los 270 de la prueva, donde no hubiera gente animando...y eso que era la versión cicloturista...
Y el dia siguiente puedes ver a los pros como se retuercen en los muros de adoquines... IMPRESIONANTE!!!

Jordi, estoy contigo...Qué rabia que aquí no tenga repercusión...

jordimasfepesa ha dit...

oriol si que te la prova cicloturista, és fa cada dos anys i tinc companys que l'han feta i no descarto fer-la jo algun dia.
Gràcies per visitar el meu altre blog i encantat que t'agradi!
Jordi, un company meu d'equip de l'any passat també ha fet el tour de Flandes i també m'ha dit que va esser impressionat!!