dimecres, 25 de març del 2009

Proposta de categories i organització

-1ª divisió: Aquesta categoria donaria accés a córrer totes les proves Elit-s23 del calendari català. -2ª divisió: Aquesta categoria donaria accés a córrer totes les proves Elit-s23 que no puntuïn pel ranking de la RFEC (Em aquesta divisió quedaria absorbida la categoria ciclomaster). -Cap de les dues categories hauria de pagar cap inscripció. -Així mateix tots els clubs que rebin subvencions per part de les diferents federacions estarien obligats a organitzar com a mínim una carrera, de 1ª o 2ª divisió. -Així mateix és destinarien subvencions als clubs que promouen el ciclisme de competició i sobretot el ciclisme base en retraïment d’aquells clubs que reben subvencions per no fer res o per organitzar marxes cicloturistes. -Queda clar que les categories que paguen per córrer han fet un mal terrible al ciclisme de base i al ciclisme d’elit. No dic que en un principi fos aquesta l’intenció, és més, estic segur que no. El que si que està comprovat és que molt dirigents de molts clubs han deixat d’organitzar carreres de base o elit i ara fan carreres masters o veterans només perquè els deixen diners al calaix. -Cal recordar que la federació està per ajudar al bon funcionament i promoció del ciclisme, i no per posar pals a les rodes a la gent que estima aquest esport i te maneres diferent d’entendre el ciclisme. Una federació ha d’estar oberta a tots els pensaments però sense oblidar que és una federació de ciclisme i que tots i cada un dels seus representants estan allí per això. -Una altre proposta seria canviar el sistema de votacions que escullen al president-a de la federació per tal de que no és puguin comprar vots a base de subvencions. -Totes les subvencions que reben els clubs han de ser per fomentar el ciclisme i en cap cas per d’altres coses. Aquesta és la meva humil opinió i aquesta és la manera que tinc de pensar i desde la meva posició intentar ajudar al ciclisme.

30 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo veo muy buena idea, pero ahora yo te hago otra pregunta.

Los 15 o 20 ciclomasters que estan fuertes y entrenan casi como un elite, pueden aguantar y disfrutar en esa segunda división, pero y los ciclomasters que apenas pueden entrenar y suficiente tienen con aguantar 50km de carrera, esos en que categoría tendrían que correr???

Lo ideal sería cicloturismo, pero y si tienen el gusanillo de la competicion???

jordimasfepesa ha dit...

Poden correr en aquesta segona divisió. Com tu dius hi han molts masters que poden correr perfectament a elit, així que el problema el tens igual ja que aquests 15 o 20 van igual de ràpid que si corresin a elit. No se si m'he explicat?
Com molt bé dius també les marxes ja s'han convertit en carreres camuflades.
Una altre cosa que crec és que quan és va crear aquesta categoria (master) era per la classe de gent que tu dius, gent que apenes podia entrenar i tenia el rum rum de la competició, però amb el temps ja has vist com està. També crec que hi han masters que no son elits perquè a master estan disputant i a elit potser no seria així.

Anònim ha dit...

Hem sembla una molt bona solució, a altres paisos ja hi ha elit 1 i elit 2. No es cap novetat, si no ho han fet es perque no interessa, a la Federació els hi està molt be que els clubs organitzin proves, marxes... i que facin pagar per a participar-hi. És molt vergonyós que hagis de pagar, proveu d'imaginar-vos un futbolista pagant inscripció per jugar el partit, jajaja

jordimasfepesa ha dit...

la idea que he donat jo l'he tret de França, allà funcionen amb divisions

Daniel Lopez ha dit...

No lo se seguro pero en el futbol se paga o eso creo.

Yo haria lo que se hace en el resto del estado,cada categoria corre sus carreras,que yo sepa funciona.
El tema para mi punto de vista esta en el trabajo y las intenciones de la federacion,una buena gestion de la base,ayudar a las categorias sub-23 y elite para que esos ciclistas puedan llegar lo mas arriba posible.Fomentar el ciclismo como deporte.
Ayudar a los clubs con incentivos de todo tipo que trabajen con esa filosofia.
Son tantas las cosas de que hablar...
Hace tiempo en mi blog Jordi hablaba sobre unas cuantas ideas-medidas al respecto,algunas trataban este tema.

jordimasfepesa ha dit...

saps quin és el problema?
que quan un organitzador organitza una carrera elit li costa calers en canvi una master li comporta veneficis, i el problema és que hi han moltes penyes que es pensen que una club és com una empressa i que han d'acabar l'any amb beneficis per poder possar ma a la caixa i...
Aquestes propostes les he enviat a totes les delegacions de catalunya demanant una resposta, creus que em respondran correctament?

Daniel Lopez ha dit...

No se lo que te han respondido,me lo puedo imaginar,pero en otros sitios esto no sucede.

Trueno ha dit...

doncs la veritat és que a mi m'agrada molt lo que has escrit, crec que té sentit, però els dirigents suposo que no en faran cas. En aquesta vida els que manen van a la seva vola amb l'excusa dels vots.


a veure que pensen els companys!

Anònim ha dit...

no creas q te respondan la delegacion

jordimasfepesa ha dit...

No se si em respondran o no, el que no em podran dir és que els corredors no aportem solucions.

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

Jordi esta semana ha sido la asamblea de la federacion y a parte de no tratar ninguna de estas inquietudes que sepas tu y todos que la presidenta es el primer presidente/a de la federacion catalana de ciclismo que se ha autoimpuesto un sueldo.
eLLA MISMA SE HA PUESTO 36MIL EUROS ANUALES-3MIL EUROS AL MES y los alli asistentes( clubes que recibiran suculentas subenciones para organizar marchas a cambio) lo aprovaron en votación.
Imaginate donde quedamos los ciclistas en todo esto...

Trueno ha dit...

3.000 euros al mes?? pues vaya cara más dura así de claro

eso de las subvenciones huele siempre tan mal, malditos intereses!

jordimasfepesa ha dit...

Joder, doncs si això és veritat és un autentic escandol!!!!
Per això deu voler que els elit paguemm a les carreres i d'aquí pot venir l'afany per fer tantes carreres on la gent paga!!
un autentc escandol!!

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

Jordi lo se de alguien que estuvo en la asamblea,si no no lo diría.

jordimasfepesa ha dit...

si ja et crec, el que em sembla molt trist es que ningu no digui res

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

Eso es lo mismo que le dije yo a esa persona. Y me contestó que solo con los clubs que representan cada uno de los representantes de la junta ya tenían más de 15 votos de un total de 30 o 35 asistentes.
Imaginate contar con el 50% de los votos sólo por tener a esos clubs en la junta...si esta todo inventado hombre....!
triste es poco, casi entro en depresion cuando me lo dijo...solo me viene una palabra a la mente pero es un insulto y gordo asi que ...me muerdo la lengua...

jordimasfepesa ha dit...

Per aixó dic jo en les meves propostes que s'ha de canviar el sistema d'elecció per tal d'evitar aquestes coses.
Una cosa està clara, aquesta federació està aquí per omplir-se les butxaques i si no que em demostrin el contrari.
De moment en el primer any del seu mandat em perdut els diners del seu sou per promocionar el ciclisme, em perdut la volta a lleida, el criterium d'Alcoletge, i espero i desitjo que res més, tot i que em temo que n'hi hauran més.
Això si, al final de temporada anirà a tots els sopars i dinars organitzat per els diferents clubs a buscar vots!!
PATETIC!!

jordimasfepesa ha dit...

Aquest sou que s'ha possat està pagat amb els diners de tots, no m'hagraden les coses imposades però si ella em demostra que esta allà les 40 hores setmanals buscant esponsors i fen més carreres i fent que el ciclisme vagi millor jo callaré i donaré aquest sou per ven empleat i serà la treballadora del mes.
Mentrestant això no passi, i mira per on està passant el contrari jo tinc tot el meu dret a criticar-ho i expossar els meus punts de vista! Tan de bó tingui que callar i amagar el cap sota l'ala i donar les gràcies a la fede per la feina ven feta! TAN DE BO!!

Juan de Dios ha dit...

ME PARECE QUE TODA PROPUESTA ASI ES UNA BUENA IDEA.ME PARECE PERFECTO.

LA FEDE CADA DIA SE PARECE MAS A LOS CORLEONE,MEFIA Y MAS MAFIA Y LO UNICO QUE HACEN ES CARGARSE A GENTE CON MUCHAS Y BUENAS IDEAS.ASI VAMOS

jordimasfepesa ha dit...

el problema que això s'està convertint en el pà de cada dia a les institucions i ningú diu ni fa res.
Això te que acavar d'una manera o altre.
No em crec que no hi hagui cap persona que estimi el ciclisme amb experiencia i temps que vulgui ser president, una altre cosa és que el deixin

litus ha dit...

eis Jordi, molt bé em va, vaig millorant de mica en mica i ansiós per arribar al nivell de acabar carreres. Que pel que veig és més acostumar-me als ritmes de carrera i a col·locar-me bé que no pas altre cosa.
Però ara que comencen totes les carreres seguides espero acabar-ne alguna jeje.

jordimasfepesa ha dit...

Litus, pots estar segur que n'acabaras moltes. Paciencia que és el teu primer any!!

Alfonso ha dit...

Que ho haveu vist, LA MARE QUE ELS VA PARIR!!!!!!!!!!
3.000 pepinos al més!!!
I lo que deu tenir assignat de delegada a la rfec de femines.
Pessetera!!
Per aquest sou també puc ser jo president si hem deixen, Joder!
T'asseguro que no aniria amb una bici i cotxe de segona mà.

Alfonso ha dit...

Ah! I la proposta de categories resulta interessant. Davant de tanta codicia ja no recordava de que anava el post.

jordimasfepesa ha dit...

Ivan vega de la fede m'ha dit que la meva proposta ha esta llegida per la senyora presidenta

Manels ha dit...

Bon dia a tots.
Me sembla una bona proposta Jordi.
Prengui nota Sra. Presidenta.
P.D. ¿Un club ciclista es una empresa sin animo de lucro?
Manels

jordimasfepesa ha dit...

Confirmat per fedecat que la gran classica de piera queda suspesa per problemes ecònomics.
En dos anys s'han perdut 3 grans clàssiques! les de girona i ara la de piera.
Hem pregunto si la federació no en podria organitzar cap? o ajudar a aquestes curses en moments dificils?
Crec que amb el sou d'algo el presupost de les 3 curses quedaria sobradament cobert, no?

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

Hombre Jordi te aseguro que con 36mil euros da para hacer 5 grandes clasicas mínimo!

jordimasfepesa ha dit...

ALGUNA COSA EM DE FER NOIS!!!

Daniel Lopez ha dit...

Para mi la federacion esta para gestionar los recursos,como juez mediador,ayudar a todas las partes implicadas en este deporte.

Nosotros que podemos hacer aparte de pagar todo lo que nos piden??? tan solo nos falta ir a pedir dinero por todas las empresas para sacar fondos para el equipo,la organizacion de la carrera de turno e ir por los colegios ha mostar este bello deporte,o sea que todo lo hacemos nosotros,eso si sin olvidarnos de pagar a la federacion....

Y aun por encima el dia de la carrera invitar a nuestros dirigentes para la foto.

No gracias!!!!!! tu has hecho unas propuestas,yo hace tiempo en mi blog plantee otras y????

Han sido y seran escuchadas????