dimecres, 19 d’agost del 2009

Compromís

Això és el que tot corredor hauria de tenir amb el club o equip pel que corre. És molt trist veure la quantitat de corredors que no saben el que és el compromís, que no saben el que costa treure un equip endavant i que no tenen ni punyetera idea del temps i diners que han perdut els responsables dels seus respectius equips. Cada any passa igual, al començar el any, el dia de la presentació penses: Collons tindré que apretar el cul si vull anar a la 1º copa espanya! Poden anar 7 o 8 i som 22!! Ufffff!! El meu últim any a l’Angel mir Vaig tindre aquesta sensació i vaig acabar l’any amb 88 dies de competició! Per què? Sempre estava com a suplent i sempre acabava anant a correr. Any rere any veig com a principi de temporada els equips estan a tope, el dia de donar la roba no falta ningú, el de la presentació tampoc, al inauguració ja hi ha algun que falla i a partir d’aquí comença la desbandada! Tots aquests corredors mai s’han parat a pensar els calers que costen a l’equip? Els maldecaps dels responsables? La desil·lusió que tenen en veure que van a fer de directors a una carrera i van només un parell de corredors? Les coses no només és demostren a principi d’any, sinó que és fa durant tot l’any, carrera rere carrera i cap de setmana rere cap de setmana. Hi ha molta gent involucrada en un equip, molta gent que hi posa tota la il·lusió del mon en construir un equip com perquè per culpa de quatre ninyatos perdin aquesta il·lusió!

19 comentaris:

Ciclista ánonimo ha dit...

Cierto Jordi, yo que he estado años en ambas partes te diré que la mayoría desconoce el compromiso.

Las primeras carreras hay corredores de sobra, y desde mitad de año todo son bajas, abandonos, dejadez.

Creo que para esto no hay solución, los equipos deben intentar conocer a quién cojen, pero a la vez hay que dar oportunidades siempre a gente nueva y sabe muy mal dejar sin equipo a gente que parece que tiene ilusión ( en muchos casos sólo lo parece).

Amat Artigas Personal Blog ha dit...

Totalment d´acord Jordi, jo sempre he complert el que he pogut i aquest any per primera vegada per motius personals, familiars i professionals és la primera vegada que crec que no he complert amb el meu equip. Ho recuperaré per aixó al 2010, ja que com a novetat, i que ho sàpigues de primera ma`, tinc ganes de tornar a la categoria élit després de molts anys. Més que res perqué crec que podré entrenar una mica millor a partir d´aquest any amb les obres acabades, la feina estabilitzada, i la familia tota en marxa. Ara només em falta saber si correré per lliure o si m´animo a córrer amb algú més, tot és possible! Que acabis de passar un bon estiu Jordi i aquest hivern segur que entrenem junts perqué si vull estar amb vosaltres m´haig de posar les piles! Amatstrong.

Juan de Dios ha dit...

AMEN JORDI!!!!CUANTA RAZON POR DIOS!!!!!al pricipio pensabas joder si no voy a correr y luego te cascabas toda la temporada.muestra un ejemplo:mi primer año corri 12 vueltas,eso si muchas como langostino.

AMAT ENHORABUENA POR TU DECISION!!!!!

Daniel Lopez ha dit...

Estoy totalmente de acuerdo contigo,poca seriedad,poca responsabilidad con lo que cada uno asume en su momento.Por desgracia siempre pagan justos por pecadores.

Oriol March ha dit...

Tens tota la raó. Jo que sóc Cadet també es nota bastan. Al nostre equip hem tingut dos baixes. I clar la roba que et donen costa diners, inscriuret a les carreres també. Alfinal es molt de gasto. Quan entres en un equip tens d'estar mentalitzat en que primer es l'equip.
Cuidat.

jordimasfepesa ha dit...

Ciclista anonim, evidentment que és te que donar oportunitat a la gent que te il.lusió!! potser et pots equivocar, però normalment qui te il.lusió o te tot!
Amat, la millor noticia que em podries donar!!!!!!!!!!!!! Als temes personals no em referia pas, evidentment cada un te els seus problemes, ja parlarem!! divendres vaig a fer la mare de deu del mon, si t'animes?
Juande, i jo encantat de la vida de correu tot, era el més feliç de l'equip! jo i en pintado ho vam correr tot! quins temps... Copa espanya, volta Alacant, Extremadura, Tarragona, circuito montañes, avila, toledo, empordà, Leon... ufff..com vaig disfrutar!!
Dani, per punyetera desgracia els equips hauran de fer firmar un compromis als corredors per que cumpleixin amb un minim de carreres...
Oriol, només et dire que al meu equip erem 23... ara....
tu continua amb il.lusió que és el que val!!! anims!!!

Trueno ha dit...

Jordi els equips no poden exigir res perque tampoc ens donen res eeh no fotem. t'Ofereixen un bon calendari q es el que els interessa pero alhora de repartir roba i demés s'amaguen darrera un bosc!

els equips no son ningu per exigir res mentre siguem als corredors q paguem: viatges, mecànica, llicència,... no fotem.

Al que em paga a final de mes per la feina q faig a la seva empresa hasta de gonolls em poso, pero als q et donen un maillot i un cullotte i encara gràcies q no vinguin amb pelicules.

a sobre proposes q els equips obliguin als corredores a firmar un compromís!!! vinga ya, q els hi facin als pros q la bici es la seva feina, pero a la resta q ens deixin tranquilets q no som esclaus. Em sembla q tenim coses més importants per les q lluitar sino no tindirem un plat a taula

jordimasfepesa ha dit...

carles, els equips SI poden exigir!!!! i tant!!
Tu t'has mirat el teu maillot? has vist la gent que hi surt?
Saps quan val la roba que portes?
I el que es van gastar amb tu el dia de la presentació?
Evidentment que la feina és el primer!
Però crec que has faltat a moltes carreres i no ha estat per la feina, no?
Tu ets molt lliure de fer el que vulguis, però pensa que darrere teu hi ha molta gent que ha fet un gran esforç per que l'equip surti endavant!
Tu saps el que pot arribar a costar un corredor amb un equip?
-roba, viatges, bici,,...
perquè després a mitja temporada et digui que ho deixa o simplement no ve més!

Juan de Dios ha dit...

CARLOS ES INCREIBLE QUE PIENSES ASI!!!!!INCREIBLE!!!!!!SI NO TE GUSTA EL COMPROMISO CORRES SOLO Y NADIE TE EXIGIRA NADA COMO ACUDIR A LAS CARRERAS.
Y OTRA COSA NO TIENES NI IDEA DE LO QUE CUESTA SACAR UN EQUIPO,VERDAD?
LO IMPORTANTE ES COMPROMETERSE Y POR LO VISTO LA GENTE JOVEN NO SABEIS DE ESAS PALABRAS.

Anònim ha dit...

Bones Jordi!!!!!
M'alegro de la teva recuperació. Ànims i endevant. A veure si ens veiem algun dia entrenant!!!
Referent al tema, el compromís ha de ser mutuu. tant per part del corredor, com per part de l'equip. Recordes l'any passat? Semblava en un inici que seriem el nou Astana, i vam acabar 4 i amb els problemes que tu i jo sabem i ara no venen a cuento.
Amat: !!! està lokuuuuu!!!! que questa gent estan fortissims!!!!!! Ànims per a tu també i Kuidat molt!!!
Salutacions a tots
Quim Rodriguez

jordimasfepesa ha dit...

Quim!!!!
no siguis cabró!!!
No espantis a l'Amat i no siguis mentider! que no anem tan ràpid i tu saps que tu també tens nivell per estar a elit, o no? si no corres és perquè no vols....
Com va la vida?

TONI TIRADO ha dit...

Ei¨Jordi me ha gustado mucho este post lo "has clavado enterito".
El miercoles 26 bajare hasta la Senia. Podras ir a correr.
Si es asi espero poder saludarte en persona de nuevo en tu nueva etapa de regreso a las carreras.
Toni Tirado

jordimasfepesa ha dit...

ei toni!!!!
si que hi aniré!!!
serà un plaer saludarte!!

jordimasfepesa ha dit...

Una aclaració:
quan dic nivell per correr a elit vull deixar clar que tothom i pot correr, a tots els esports hi ha gent amb més nivell i d'altre amb menys però tots podem correr junts, no se si m'explico...

Daniel Lopez ha dit...

Carlos de verdad piensas asi??? me cuesta entenderlo y mas viniendo de ti...

Boja mi punto de vista de equivocas de cabo a rabo....

Trueno ha dit...

si puc aquest diumenge vindre a la carrera de Blanes, per compromís q no falti!

Ciclista ánonimo ha dit...

Mira, sacar un equipo cuesta mucho tiempo y dinero. Mucha gente pierde su tiempo sin cobrar un euro para ir a las carreras, para buscar sponsors, haciendo gestiones con clubs organizadores, etc.

Una cosa es la gente que tiene lesiones o problemas de fuerza mayor, pero esos corredores que solo buscan un equipo para decir "estoy en uno" y voy a correr cuando me apetece, entreno cuando me da la gana, se cuidan mal y llegan en malas condiciones cuando van ( a veces dejando sin sitio a otro corredor lo cual es muy grave)...

En muchos casos ni hay compromiso, ni seriedad, y lo malo es que a la gente que pone su tiempo y dinero por ilusión se le quita.
No hablo ya de grandes equipos, sino de la mayoría de equipos, que para poder salir a la carretera tienen que currarselo mucho.

Anònim ha dit...

Bones Jordi
Doncs tot ok. Aquest estiu de viatge per Suissa disfrutant dels paisatges i ports durissims durissims!!!!!
Potser si que quan m'hi poso puc estar al nivell d'acabar carreres amb els elites, pero ara mateix em falta aquella motivació que tenia fa 3 anys. Ara mateix disfruto molt més anant per lliure i no comprometent-m'he amb ningú, pq com molt bé has escrit, hi ha d'haver un compromis i seriositat quan entres a formar part d'un equip. M'encanta descobrir nous ports, fer marxes cicloturistes al meu ritme, parar-me als avituallaments, no tenia la pressió, ansia... de que dar per davant de... bé, no m'enrollo més que això és un altre tema que algun dia exposarem!
Doncs res, kuidat i sort en les curses de fi de temporada.
Quim R.

Equip Ciclista Pinturas Grimaldo ha dit...

Hola, Jordi. Estic completament d’acord amb tu. He estat corredor i director, d’aquest últim en dues etapes: ja fa anys de juvenils i ara de veterans (l’únic que hi ha a la categoria, no m’estranya). El dia de la presentació de l'equip hi érem tots, vam signar un contracte intern en el que els corredors i nosaltres ens comprometien a tota una sèrie de coses. Nosaltres, el club, el patrocinador, jo... les hem complert totes (en els meus equips sempre s’han complert), alguns corredors no. De 21 curses que portem aquesta temporada, l’equip ha sortit al complet (12 corredors) en 2 curses. I això és el de menys, alguns s’impliquen, d’altres no, alguns només busquen fer la seva posició, inclús perjudicant als seus companys, lamentable. Nosaltres no guanyem res fent un equip, al contrari, ens costa diners, temps, maldecaps, preocupacions... i de beneficis? Cap, perquè després alguns corredors facin els que els hi roti. També organitzem curses, que són molts dies de feina, no només el dia de la cursa, buscar patrocinadors, permisos, col•laboradors... que surten deficitàries i l’ha d’acabar cobrint els socis del club de la seva butxaca.
No és una qüestió només del ciclisme, qui no compleix aquí tampoc acostuma a complir en cap faceta de la vida. És trist, molt trist, et decep i s’acaba cremant als clubs, patrocinadors...
Que et vagi molt bé!