dimecres, 5 de gener de 2011

Pagar per córrer

Sembla que el 2011 no comença gaire millor que acava el 2010 per al nostre esport i concretament per a la nostre categoria. L'any passat ja es va deixar anar un "globus sonda" que deia que es faria pagar a les carreres elit, s-23. Doncs aquest any comença igual però amb més enfasis. A la reunió de la ultima assamblea de la fede, on s'aprovaben els presupostos d'aquesta temporada ja es va tornar a sentir aquest "globus sonda". Sembla que aquest cop més seriosament que l'any passat i pel que se ja hi han possat fil a l'agulla, i com no podia ser d'altre manera no han contat amb els principals implicats, o sigui, nosaltres, els corredors. Diuen que no hi han carreres, (és cert) però el que no estic d'acord es que cobrar una inscripció al "pobre" corredor sigui la solució a aquest problema. Quina vergonya, com sempre els més debils paguem els plats trencats, com sempre som nosaltres el que em de treure les castanyes del foc. Algú de vosaltres ha contat el que es gasta al cap de l'any en llicencies, desplaçament, avituallaments.... son molts diners, i son molts que per això es queden a casa... i ara hi hem d'afegir un gasto més? Quins corredors de fora vindran a córrer? Si farem riure!!!! Quantes vaixes i hauran de les actual llicencies d'elit, s-23? Quina mena de ciclisme fem? Em de mirar on fan les coses bé? com per exemple a Euskadi, o em de mirar on les fan malament? O em de ser nosaltres l'exemple de fer les coses malament? Ens em de carregar anys i anys on la feina s'ha fet més o menys bé? Feu un cop d'ull enrere, i feu una petita reflecció. Jo només de pensar l'esforç, la suor, les llagrimes i la dedicatoria de milers i milers de persones que durant anys i anys han fet del ciclisme un esport per a totes les classes i tipus de gent, del mes ric al més pobre, de gent humil, de gent amb esperit solidari....AQUESTA ES L'ESSENCIA DEL NOSTRE CICLISME. Em cauen els collons per terra nomes de pensar que tot el que aquesta gent va aconseguir es pugui perdre ara, en un moment molt dificil per tots, evidentment, però aquesta no es la solució. Aquesta mesura no es pot dur a terme, aquesta mesura acabarà amb el nostre ciclisme i acavaran corrent quatre! Crec que es l'hora d'estar més units que mai i fer pinya!!!

24 comentaris:

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

pero es en firme esto Jordi?
quizas algun equipo desaparezca si esto se lleva a cabo. Deberan asumir en sus pequeñisimas conciencias que esto ocurra por su culpa.
QUE SE QUITE EL SUELDO LA PRESIDENTA y con ese dinero que pague las inscripciones de mi equipo durante un par de años.
Gracias, presidenta.

oscar ha dit...

Si, vaya gentuza que esta hecha la actual presidenta si sus secuaces. El año pasado a los infantiles ya les hizo pagar, una vergüenza, pero nadie protesta, todos a mamarla... Que asco.
Salut y fuerza chavales.

jordimasfepesa ha dit...

No no, es una proposta que circula per l'ambient.
Algun equip i molts dels corredors que corren per lliure.
La feina de molts a norris, però crec que es poden pendre moltesmesures per ajudar als organitzadors
Creus que no hi ha altres maneres de facilitarles coses als organitzadors ? saps quants de papers i papers i pagos han de fer per solicitar les curses i així un llarg etc.

Trueno ha dit...

caiguda lliure més q ciclisme q es el proposa la "nostra" Federació!!

la primera protesta seria no acceptar cap trofeu q entregui la Presi ni fersa la foto amb ella com sta passant, pq molt protestar però alhora de la veritat tot és normalitat!!

q vegi com estem d'empranyats quan vingui a les carreres!!

Karpas ha dit...

Hola, es la peor solucion pero
ya te lo comente que eso de pagar por correr es una practica habitual en BTT,triatlon... y la carretera es
un "chollo".

Supongo que para los que llevan toda la vida asi, lo veran muy raro,raro.

jordimasfepesa ha dit...

Karpas, aquest es el problema, que es veu com un Xollo quan no ho es!, ni de bon tros.
S'ha de fer un cop d'ull enrere i mirar la historia de les coses i veure els anys d'existencia que te la carretera i el que te la btt!
No es pot compara, ni en lo bó ni en lo dolent, el que passa que quan convé ens mirem les coses que ens convenen.
Ja he dit que s'ens vol fer pagar per que hi haguin més carreres, i aixó no es una solució.
A les carreres d'aquí a catalunya potser hi ha (actualment) una mitjana de 60 corredors, tu creus que si per exempl paguessin 5e aixó provocaria que els orgaitzadors fessin més curses?
ja et dic jo que no.
Hi han maneres de possar les coses més fàcils als organitzadors que no tenen perquè passar posant el dit a la llaga als més debils.
HI HA MOLTA GENT QUE HAN DE LLEGIR MÉS I ENTENDRE L'ESENCIA QUE LA PARAULA CICLISME moltes vegades penso que no saven que vol dir.
Sempre pagar, pagar, i pagar!
quan ens interessa ens hem de globalitzar tots, i quan no ens mirem els nostres interessos i prou.

Jordi Alba ha dit...

Estoy de acuerdo que a nadie le hace gracia pagar, pero yo llevo dos años corriendo en master 30 y siempre he tenido que pagar 10 euros en cada carrera. entiendo que o todos moros o todos cristianos.

Trueno ha dit...

la categoria amateur a vegades se li ha dit els "professionals sense cobrar", i si es veritat, pero q ara es passi a dir "professionals q no cobren i a sobre paguen" ho trobo molt fort!!

passeu-vos tots a les marxes a Catalunya, almenys els diners els tens ben gastats amb bon kilometratge, bons avituallaments, bon perfil,assistencia mecànica per tothom,... i ja tornareu a la categoria amateur quan es presenti un projecte digne! pq ara mateix el calendari amateur català fa pena i la Federació us està prenent el pel, q no s'hagi celebrat el Campionat de Catalunya CRI l'ultim any ja ho diu tot!!

jordimasfepesa ha dit...

garban, crec q no tens raó. Aqesta categoria q tu dius es una categoria de lleure i no de conpetició. O si més no per aixó va ser creada. No se quan temps portes tu anant en bici, peró pel q dius deu ser poc.

Trueno ha dit...

tampoc et passis Jordi, la categoria ciclo-master30 és 100% competició igual que l'amateur, aki i a tot arreu com per exemple a Itàlia on hi ha un fotimé d'equips!!

la única diferència entre les dos categories és el nivell i la visió de futur: l'amateur se suposa q amb aspiracions professionals i la ciclo-master30 amb l'unica aspiració sana i respectable de competir com el q mes!!

jordimasfepesa ha dit...

carles, la categoria senior m30 va ser creada qan hi havien molts corredors aelit ja se q he exagerat qan he dit q no era d competicio, i aqesta categoria era x agent q no podia entrenar gaire i era una categoria d lleure, conpetitiva si tu vols, xo d lleure. La cosa ha canviat i molt! Avui dia hasta ls marxes son carreres encovertes! el que està clar es que em d lluitar i no esperar que algu ens faci la feina, em d lluitar i millorap, i per millorar em d mirar la gent q fa les coses ven fetes

Juan de Dios ha dit...

ME PARECE VERGONZOSO COMO SUPUESTOS CICLISTAS LLEGUEN A DECIR QUE O TODOS MOROS O TODOS CRISTIANOS.SEGURO QUE QUIEN LO DICE NO A LLEGADO A CORRER DE AMATEUR PERO LO QUE MAS ME FASTIDIA ES QUE,CARLOS,COMO PUEDES DECIR LO QUE DICES,ES I.N.C.R.E.I.B.L.E.
LO QUE ME HACE SOSPECHAR QUE HAY NIVELES EN ESTO DEL CICLISMO.
Simplemente asi esta el ciclismo.mientras ciclistas que corremos por aficion creemos que correr de veterano y master es lo mismo que correr de elite,hay esta nuestro error.ASI VA A ACABAR EL CICLISMO.
EXPLIQUEMOSLES A LOS CHICOS DE 10 A 17 AÑOS QUE HAY QUE PAGAR EN ELITE PARA LLEGAR A SER PROFESIONAL Y QUE UNOS CORREDORES DE 30 A 40 AÑOS DECIAN QUE TODOS MOROS O TODOS CRISTIANOS PARA PAGAR POR CORRER.

ESTA CLARO QUE MI MANERA DE ENTENDER MI CICLISMO SE ESTA MURIENDO Y VAMOS DIRECTOS A LO QUE SE HACE EN LAS MARCHAS O EN LAS CARRERAS DE MASTERS.

QUE POCOC CICLISMO CORRE POR LAS VENAS DE ALGUNOS QUE VAN EN BICICLETA,POR DIOS!!!!!!! Y HABLARIA ,HABLARIA..............
PERO ME PARECE BOCHORNOSO LOS COMENTARIOS AQUI VERTIDOS.

Trueno ha dit...

Juande yo solo he querido dejar claro que la categoria Ciclo-Master 30 es competitiva, todos dan el máximo para ganar y se entrenan todo lo k pueden, ¿q diferencia tiene eso
con la categoria amateur???

la categoria amateur de toda la vida tiene que servir para dar el salto a profesionales, en eso me gustan los italianos, hay las Gran Fondo, q son marxas 100% y oficialmente de competición divididas en dos grupos: cicloturistas una ruta, y cicloamatore otra ruta y creo q incluso no te dejan correr por libre, tienes q estar en un ekipo! y luego está un amplisimo calendario amateur para los jovenes q aspiran a ser pros!! y otra cosa, q no pasa en España, los amateurs y los pros para participar en una Gran Fondo, necesitan invitacion, sino no les dejan(aunque los amateurs tienen un calendario tan amplio q no les hace falta), lo se porque yo no pude participar en la Gran Fondo Monte Bondonde del 2008 por llevar licencia elite!!

Aki tendriamos q potenciar al maximo la categoria master30 y dejar la amateur para los jovenes q aspiren a ser pros, y no veria mal hacer como los italianos, utilizar las marxas para dos cosas: cicloturistas a un lado y ciclo-master30 por otro lado! serían unas carreras autenticas como les gusta a la gente!!! y no 30 vueltitas a un polideportivo q eso no gusta a nadie aunque se diga lo contrario!!

jordimasfepesa ha dit...

Juande!!!!!!
et portaré la contraria i et diré que hi ha més gent de la que et penses que pensa com tu i com jo!
som uns quants que estem enamorats d'aquest esport que alguns ignorants de la paraula ciclisme es volen carregar.
Jo crec que no estem sols i que aixó es pot redreçar, i ja no des d'aquí als blogs, si fa falta ens unim i lluitem. estic 100x100 d'acord amb les teves paraules!!

Unknown ha dit...

mai he estat atent a cap bloc es el primer cop que comento algun, pero estic totalment d'acord amb vosaltres aixo es una vergoña tindriam que ficarnos tots d'acord i no sortir a cap cursa, k ens facin pagar. Yo aquet any correre per lliure ya que me quedat sense equip, i la licencia, certificat medic... ya em suposa un cost molt elevat, despres tinc els cost que em suposa com a la mayoria el transport que com tots sabeu es car, si ademes tinc que pagar carreras,a tot aixo estic estudiant, i no puc estudiar treballar i entrenar, tinc els pares que m'ayuden pero tot te un limit, son massa gastos per una categoria que se suposa que es alt rendiment, cada cop n'hi ha menys ciclistes, com volen que n'hi haguin si fan aquestes coses, yo he corregut BTT i no deurian pagar tampoc, encara que ara amb la crisis si estan intentan que pagem nosaltres no es pot globalitzar pero cobrarnos en carretera es un gran error que l'unic que fara es avançar que el ciclisme de competicio en cataluña s'acavi cosa que poc a poc ya esta pasant.

jordimasfepesa ha dit...

Javier, benvingut al blog!
el teu exemple es un de molts casos que es donen. Com tu dius la gent que correu sense equip teniu aquests problemes, peró la gent que correm en algun equip tenim més o menys els mateixos.(a no ser que sigui un equip amb gran presupost, que son contats)
Però el més greu es el que explica molt bé en Juande.
El ciclisme te molts anys d'historia, no la fem malbé siusplau!

Jordi Alba ha dit...

Hola otra vez,
1 - cuando yo hice mi comentario no vi a ningún chaval quejándose porque no le llega al dinero para correr sino a hombres de mi edad que como yo también tendrán sus trabajos y obligaciones.
2 - no os consideréis más ciclistas que otros sólo porque tengáis una forma de pensar en particular.
3 - tengo licencia federativa desde los 8 años, cuando ya competía. esto lo digo por el comentario ese de cuanto tiempo llevaba montando en bici.
4 - Es cierto que en amateurs no corrí. la razón fueron problemas físicos importantes (durante mucho tiempo creí que nunca más iba a poder montar en una bici) pero aunque hubiera podido probablemente lo habría tenido que dejar por un tema económico. y no por los 10 euros que se paguen en una carrera, sino porque para ser pro te tienes que dedicar al 100% y no todos los padres (si los tienes) pueden mantener a un chaval que no tiene ingresos hasta los 24 años.
5 - si corro en master y no en élite es precisamente por los problemas físicos que aún tengo que no me permiten rendir como quisiera. pero no veo ninguna diferencia entre mi (31 años) y un élite de 34 añazos que también tiene su trabajo. a eso es a lo que yo me refería cuando dije "o todos moros o todos cristianos". mis ganas de montar en bici y de competir son las mismas aunque yo no consiga ir tan rápido en una bicicleta.
6 - Por otro lado tenéis razón cuando decís que son más palos en las ruedas para los jovenes que aspiran a algo. en eso no había pensado.
Todo ellos sin acritud ni ánimo de ofender, pero dejando las cosas claras.
Saludos.

Juan de Dios ha dit...

garban no tienes que dar explicaciones,solo comentamos tu comentario que a mi en particular me ofendio.YO TENGO 36 AÑOS y tengo un equipo amateur junto con mi hermano de presupuesto ................0 euros.damos cabida en mi eq1uipo a varios chavales que a dia de hoy estarian corriendo solos o no corriendo.tu ,como yo ,corres por aficion y eso es como cuando vas al cine,si quieres pagas o sino no vas.pero para mi equipo supone un dineral que no tenemos.como nosotros hay varios equipos amateurs.
si como bien dices tienes licencia desde los 8 años sabras lo que cuesta en cada categoria encontrar equipo,pues imaginate en amateur......
nadie es mejor por tener una manera diferente de ver las cosas pero a dia de hoy los CICLOSPORTS Y VETERANOS se han cargado una buena filosofia todo porque no tenian carreras y ahora pagando tienen mas que nosotros.
ES ESO JUSTO,ES JUSTO QUE TENGAIS CARRERAS QUE ANTES ERAN DE LOS AMATEURS,AL IGUAL QUE LOS VETERANOS,ES JUSTO????

YO como mi hermao intentamos mirar por el futuro de los chavales yas que nosotros lo tenemos echo todo en esta vida.NO ME PARECE JUSTO

Jordi Alba ha dit...

Ya te digo que cuando hice el comentario no había pensado en los chavales. Ahí tenéis toda la razón. Por cierto aunque no nos conocemos sigo tu blog el cual me parece muy interesante, igual que éste mismo. Así que os pido disculpas. si he contestado así es porque yo también me había sentido ofendido. Por cierto cual es el nombre del equipo que habéis montado? me gustaría ver cómo evoluciona ya que no descarto hacer algo parecido en el futuro.
Saludos.

Jordi Alba ha dit...

bueno supongo que debe de ser el del ajuntament de Lleida no?

jordimasfepesa ha dit...

Garban, en l'ultim paragraf de les teves explicacions ho dius tot!
i es precissament on està el problema de tot.
A mi si em fan pagar decidiré no correr més carreres, ja que per a mi no existirà el ciclisme tal i com jo l'entenc. Però amb la diferencia que jo podré decidir el que fer, un noi jove que vulgui ser pro no podrà fer-ho, ho paga o paga O MARXA FORA DE CATALUNYA PER PODER CORRER COM JA ESTÀ PASSANT, DOMCS IMAGINAT SI ES FA PAGAR, A CATALUNYA NO QUEDARÀ NINGÚ!!
i els que els agrada el puestomatro aniran a correr a masters que pagant per pagar allà quedaran més endavant.
Com diu en Juande, el seu equip no s'ho pot permetre i l'equip on estic jo tampoc.
Aquest any l'alcoletge de lleida no surt per tema economic, hem de possarmés problemes als equips o els hem d'ajudar?
Tu creus realment queaquets 5 o 10 euros solucionen algo?
O potser que es miri com s'administren els diners de la federació?
Son moltes preguntes sense resposta i com a la vida mateixa acavem pagant els més debils!!

Albert ha dit...

Todos los años surge este debate,y no por ello deja d ser interesante,y surgen multitud d opiniones.Yo ha pesar d haber corrido en ciclosport varios años,reconozco q es una injusticia pagar por correr en amateur en l sentido d ir labrandote tu carrera a golpe d talonario(aunq sólo sean 10euros)m parece vergonzoso.Pero también quiero decir q pese a pagar inscripción,el calendario ciclo-master es una pena,puedes llegar a acumular 2meses sín correr,sín embargo en veteranos s acumulan meses enteros con carreras sábado y domingo.Quizás sea inocente al pensar q las carreras amateurs están desapareciendo pq los organizadores s cansan d buscar patrocinadores q por los tiempos d crisis q corren no quieren seguir poniendo el dinero.No sé,esta es mi opinión,vosotros sabreis más q yo q lo vivís desde dentro.1saludo!

jordimasfepesa ha dit...

albert, jo també vaig correr 2 anys a ciclo i hi havien moltes més carreres que no pas ara.
El que tu dius es cer, no hi han gaires carreres de master tot i pagar i per aixó jo dic que pagar no es la solució per fer més carreres.

Juan de Dios ha dit...

garban,si es el ajuntament de lleida, y te digo que no tenemos un duro,que sobreviviomo con las ayudas de los padres y las nuestras asi como la del club.Ofender no lo has hecho,por favor,todos tenemos opiniones y hay que debatirlas.

Albert sigo diciendo que la categoria ciclosport es de aficionados nada mas.Esa categoria estaba pensada para eso,para no competir siempre,para gente que no tiene tiempo para entrenar,para los que se quieren iniciar en las carreras siendo mayor,o joven....
lo que no se hizo fue para quitar las carreras a los chavales jovenes