dijous, 19 de maig del 2011

Espectacle i perill

Pot ser?
Es evident que tot aficionat al ciclisme que està mirant el giro deu de fer-se la pregunta. Jo crec que no tot si val, però jo crec que tan la prensa francesa com la espanyola està fent mala prensa del Giro, sobretot la espanyola. Deu de ser per allò que quan algú li pot fer ombra al pistoles es posen nerviosos. Ja vull veure que si ataquen al pistoles baixant o en el port que hi ha camí de terra diran que han guanyat jugant-se la vida. Cada dia es qüestionen les etapes, de si son perilloses, de que som massa llargues, de si tenen massa desnivell acumulat ( fins fa 1 setmana na sabia el que volia dir desnivell acumulat), i un llarg reguitzell de contres. Es evident que hi han molts perills que es poden preveure, curves que es poden marcar, carreteres que es poden netejar... Però es poden preveure els cúmuls de circumstancies? No! Jo crec que no s’han de treure les coses de lloc i estic segur que els organitzadors no volen posar en perill la vida de ningú.
El que trobo molt injust es que el giro es va presentar ja fa uns messos i no es va dir res, i ara tot son alarmes per tot arreu... Accidents n’hi han agut sempre i per desgracia sempre n’hi hauran. En les etapes de la primera setmana del tour hi ha mil i una caigudes, o la caiguda d’en Beloki, o la esfereïdora caiguda que va patir crec que era Pereiro...O es que baixar el tourmalet amb pluja i a 70 km/h no es perillós? que per sort no acabaen amb una desgracia més gran. Es evident que el giro, sota el meu punt de vista, es la volta de tres setmanes més bonica que hi ha. Sense dubte! Resumint, que no trobo que l’espectacle estigui renyit amb la seguretat, i crec sincerament, que el giro n’està donant, i molt!!!

6 comentaris:

Albert Olivé ha dit...

Acabo de veure el video d'aquesta baixada i em sembla acollonidor. Però com que els corredors els tenen ben posats, suposo que arriscaran a la mida de lo possible.

Albert Olivé ha dit...

Però jo entendria un pacte per pendres la baixada amb calma. Altres vegades no, però aquesta vegada... ufff.

jordimasfepesa ha dit...

i els que feu btt no baixeu per llocs pitjors? vaixat el tourmalet a 70 i plovent també es xunguissim!!! pensa una cosa, no crec que qualsevol aspirant a guanyar el tour se la jugui, ja que en un segon poden perdre el giro!

Juan de Dios ha dit...

jordi,yo creo que es excesivo este giro.no por peligroso y si por dureza.peligro hay hasta saliendo de casa y el que quiera que baje mas despacio y punto.pero la dureza que hay es demasiado.la ultima semana unida con lo que hay este finde es demasiado.

Albert Olivé ha dit...

Jordi, jo soc un cagat! Ni btt, ni carretera, si hi ha un corriol xungo baixo de la bici.

Molta sort el diumenge. A casa en som dos de segurs i intentaré convencer al tercer!!!! Heu d'entrar a l'ajuntament.

jordimasfepesa ha dit...

juande, jo parlo d espectacle. Evidentment que es masa dur! No fa falta tanta muntanya per fer-ho espectacular. Pot pasar al contrari, que un tregui molt temps i despres que?