dimarts, 28 d’octubre del 2008

el bicho

Ja fa dies que em volta pel cap escriure sobre l’ibon. La veritat és que no se per on començar, i crec que el millor és pel principi. La primera vegada que vam coincidir, crec, va ser quan jo corria amb l’ Angel-mir i ell va venir cedit amb nosaltres a córrer a Galicia dos carreres amb pros de Portugal, l’àrea metropolitana de Vigo i GP ciudade de Vigo. Recordo que ell era biker i aquella temporada va començar a córrer amb carretera, crec que era el 2003 , vam parlar molta estona i li vaig explicar el perquè corria a elit i com era que havia deixat de treballar per córrer. A la següent carrera el meu director (Manel Gonzalo) em va dir “tens a l’Ibon que no para de parlar de tu, diu que tens uns collons així de grossos” pel fet de deixar de treballar i deixar-ho tot per dedicar-me a la bici. Jo li havia explicat la meva passió per la bici i tot el que significava per mi. Amb el temps ell a aconseguit fer el que jo volia fer, guanyar-me la vida amb la bici. Quan el miro, em veig a mi, ell, aquell noi que parlava de mi ara a aconseguit fer el que jo volia, ser un ciclista d’elit. La veritat és que li tinc enveja, sana, clar està, pel que ha aconseguit, i sobretot per la trajectòria que ha portat, com va començar i fins on ha arribat. No és gens fàcil deixar de treballar per dedicar-te a la bici quan ja tens una edat, t’has de sentir de tot, t’has de sentir qüestionat. Una cosa és fer les coses tal com s’han de fer, passar de juvenils a elit i arribar fins on puguis, però fer-ho així, a nivell teòric, costa més, si més no a nivell familiar.S’han dit moltes coses d’ell, bones i dolentes, però em van ensenyar de petit que no és pot jutjar a ningú sense saber-ho tot d’ell. Però el que tinc clar és que per a mí, a nivell esportiu és un mirall on mirar-me. No se fins on arribarà, espero que aconsegueixi les seves metes, però per a mi ja les ha aconseguit

6 comentaris:

Trueno ha dit...

jo a l'Ibon el vaig a través de l'Oscar Boada que no parar-me de dirme meravelles d'ell, i la veritat no exagerava. Encara no entenc com hi ha gent que el questiona i omple el seu blog d'insults i insinuacions que no porten a cap banda.

les seves últimes temporades en carretera són impressionants, no vull ni pensar el q donaria a pros si algú li oferís una oportunitat. si per ser èlit a fet al que ha fet que faria amb els pros, jo crec que com a mínim no decepcionaria.

a veure si arriba el miracle, si Alonso ha guanyat aquest any dues carreres de F-1 m'ho puc creure això de veure el bicho a pros!

ViNi ha dit...

un tipo peculiar zugasti la verdad jajaja

Marc Vilanova Marsà ha dit...

Ibon és un crack dins i fora de la carretera.He tingut la sort de poder compartir equip amb ell i so, puc dir coses bones sobre ell.M'encantaria veure'l a pros!

Ibon ha dit...

Masferrer!!! Encara recordo aquelles curses amb Pros de Vigo amb el maillot de la selecció catalana... Era l'agost del 2004 i acabava de començar a fer carretera, encara anava amb sabates de btt. Per mi era un somni corre amb gent amb llicencia continental i recordo que no parava de fer preguntes als corredors, entre ells tu Jordi, un fanàtic i un ciclista de cap a peus! Quins records!!! Em sento vell...

Un honor el teu post, fins aviat Senyor!!!

**Gràcies a tots els amics que confieu en mi, un honor.

Anònim ha dit...

Aviat fará 5 anys que vaig coneixa a l'Ibon.Només puc dir que es un tipo especial.Una persona que no pasa desapersebuda,te un gran..com es diu? Si home! alló que avui quasi no t'he ningú,ummm...CARISMA!
Cony ara m'ha sortit!!!
L'Ibon es amic del seus amics, es sá,es bó,es noble i amb la experiencia que li dona l'edat té una frescura vital increiblement adolescent i aixó té un mérit incuestionable.
Ja sé, ja sé, aixó sembla una pelicula de final feliç...però es així.No diré el que en penso de L'Ibon Zugasti ciclista, no hi cabría aquí...Si voldría acabar dient que és un personatge impresionant,d'un cor enorme.Ah i culte i llest com pocs que he conegut i ho diu un, que podría ser el seu pare.Per ultim dir que L'Ibon es d'aquell tipus de gent que un sap que quan et dona la seva amistat i tú l'acceptes,cosa irremediablement fácil,será una amistat noble,llarga,transparent i duradera.Dir també,que en aquest cas si que es cumpleix la dita aquella de...Darrera o al costat d'un gran tipus hi ha una gran dona.Una preciosa dona...

Trueno ha dit...

maximo no te pares, una preciosa dona....

no voy a poder dormire, no me dejes colgado...jaja