dimecres, 9 de desembre del 2009

Sempre la mateixa historia

Any rere any passa la mateixa historia. Comença una nova temporada i els rumors començen a aflorar. Que si tal equip no surt, que si un director te aparaulat un sponsor que li solucionarà la vida... i un llarg sense fi de coses. Però amb el llarg dels anys he anat veient que sempre hi ha un determinat nombre de persones que sempre estan pululant per aquest mon aviam que pesquen. Rumors amunt i rumors avall, però dona la gran casualitat que allà on hi ha caler llarg normalment hi han les mateixes persones, ja segui en equips amateurs o pro, i mira per on sempre acaben igual, estrellats. Estrelles que s’estrellen avanç de començar a brillar, com una casa començada pel teulat. Jo faig la comparativa als ajuntaments de molts pobles d’arreu, sempre hi ha les mateixes persones, les mateixes màfies que estan allà hi hagi el color polític que hi hagi, sempre disposats a vendre l’anima al millor postor. Doncs amb el ciclisme català passa igual, i com als ajuntaments tots mutis i a la gavia no fos cas que algun dia poguéssim arreplegar algun duro. Quants ponsors hi ha hagut a catalunya que ven cuidats haguessin fet llarga carrera? Hi ha hagut sponsors que han estat molts i molts anys de patrocinadors, Viveros Alcanar, Artevi, Angel Mir, Espa, Medina,... i no m’en voldria deixar cap, i empre portat per les mateixes persones, equips amb directors que han sabut cuidar i mimar el patrocinador, ja siguin forts econòmicament o no. Hi ha hagut altres grans marques que apuntaven molt amunt i que han quedat en un no res, em ve al cap el barça... Aquest any no se sap si tindrem al Andorra-GranValira pro rodant per les, i jo em pregunto: Si no surt de que serà la culpa? Ja he pogut llegir que mauri i cia diuen que no tenen recolzament institucional per part de catalunya, que si pitos i que si flautes. És molt fàcil tirar la pilota al terrat del veí i presionar amb una carta de corredors pro. No podria ser que la Generalitat no vegi clar el projecte? No pot ser que uns i altres ens expliquen les coses a mitges? Senyors, per aixecar un projecte en condicions fa falta uns bons fonaments, i aquests no son altres que la base, els nens, els cadets, els juvenils i acabant pels elits, que com la cosa no canviï hauran d’acabar fent carreres socials tots junts perquè no hi hauran carreres!!! POTSER VA SENT HORA DE FER UNA CARTA A LA GENERALITAT I A LA FEDERACIÓ DEMANAT GENT COMPETENT PER REANIMAR UN CICLISME CATALÀ EN ESTAT CRITIC. MENYS XUPAR TINTA I MÉS PENCAR!!!! Historia

6 comentaris:

oscar ha dit...

Molt bo noi.
Tu si que saps per on s'ha d'anar aixecant el ciclisme.
Ara, això deu ser molt difícil de veure, perque als qui toca no ho veuen.
Salut company.

Juan de Dios ha dit...

pues eso jordi se puede decir mas alto pero no mas claro!!!!

como dice mi hermano lo primero es lo primero y eso pasa por hacer equipos y carreras ya que desgraciadamente no hay.
totalmente de acuerdo con este gran post,jordi

TEIXI ha dit...

Si nanu! Tens raò, tots volen treure calers de la Generalitat per tirar endevant un equip català. Sempre comparen amb Euskadi principalment, però aqui donà la sensesacio que ho fan per eriquir-se a costa dels nostres calers.
La federació catalana per la seva banda nomès serveix per cobrar.
Jo personalment estic ficat de ple al Club Ciclista Banyoles. I et trobes que si vols organitzar una cursa elit en temps de crisis com ara no pots trobar el pressupost minim per cobrir els gastos, que es de uns 1500 euros.
Jo pregunto:
Els corredors elits esterien diposats a correr sense premis en matàlic?
La federació podria baixar una mica els preus o fecilitar ajudes els clubs diposats a organitzar una cursa?

jordimasfepesa ha dit...

Teixi, crec que els corredors no cobrin és inviable sota el meu punt de vista, ja que estas en una categoria de competició i no d'esbarjo com podrien esser els ciclomasters, a part que crec que és sentaria un greu precedent.
Altre cosa seria el que tu dius de les ajudes. Tots els clubs dispossats a fer curses haurien de rebre ajudes.
Tot aquest tema ésmolt complex però si voleu organitzar una cursa elit conta amb mi per el que faci falta!!!!
la feina ven feta no te fronteres!!!
anims amb el cc Banyoles!!!
dona records a en llorenç!
per cert, no deixis ficar el nas al club amb el personatje aquell que teniu per aquí!!!jejejejeje

roadman ha dit...

A mi el q em preocupa es saber quants corredores serem l'any q bé.
i una pergunta com es q si cada cop som mensy corredors, com es q la federacio encara te el mateix nombre de personal i a sobre es pujen el sou al doble. això si , diners per ajudar a Piera no hi habien.

jordimasfepesa ha dit...

es l'historia de sempre alex, aquí nomes s'ajuda als interessats que van llepant el cul.
És com la vida mateixa, QUI NO PLORA NO MAMA!!!!!!!!!!!!!!
No se quants corredors serem, segurament algun menys que l'any passat i segurament amb alguna carrera menys fins i tot.
I aquí no passa res, tothom a plorar i sempre son els mateixos que donen la cara. Tingueu calar una cosa, fins que no ens ajuntem i fem força això continuarà igual!!